Скоро всяко второ дете в САЩ ще е аутист

10874
Скоро всяко второ дете в САЩ ще е аутист

През 2025 г. всяко второ дете в САЩ ще е аутист. До този извод са стигнали учените от техническия университет в Масачузетс.

Според техните твърдения, причината за тази негативна прогноза е употребата на новите видове торове в селското стопанство. Само така може да се обясни ръста на новородените с тази диагноза.

Призив за доброволчество в помощ на деца с аутизъм

Търсят се 20 ранобудни младежи, с които в събота – 7 март да свършим една полезна работа. Това гласи съобщение в блога на Калин ...

Учените все още не са установили пряката връзка между нарастващата употреба на хербициди и „епидемията“ от разстройства от аутистичния спектър при децата. Независимо от това, колеги на американските учени вече са се замислили над резултатите от новото изследване.

Според статистиката през 1975 година, броят на деца аутисти в САЩ е бил 1 на 5000. В началото на 90-те години започва засилена употреба на химическия тор на основата на хербицида глифосат Roundup на Монсанто в селското стопанство. През 2010 година, според същите статистически данни, с диагноза аутизъм е всяко 88 дете, а само две години по-късно – всяко 68 дете.

Стефани Сенеф, научен сътрудник към университета, твърди, че към 2025 година всяко второ американско дете ще страда от аутизъм.

Резултатите от изследванията показват, че в урината на жителите на САЩ има десет пъти повече глифосат (неговите натрупвания) в сравнение с жителите на Европа.

Защо Западът е обречен

Миналата седмица всички средства за масова информация тиражираха една невероятна новина. Предполагаемият доклад на Пентагона относно зд...

Освен това веществото се съдържа и в майчиното мляко на американските майки. Установени са и специални биомаркери при децата аутисти, които свидетелстват за прекалено повишено ниво на концентрация на глифосат в организма им.

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com