Сноудън разказа защо не можем да открием извънземни

20529
Сноудън разказа защо не можем да открием извънземни
Снимка: Getty Images/Guliver

На определен етап от развитието на цивилизацията се стига дотам, че е необходимо да се кодират комуникациите.

Именно това, според бившия агент на американските спецслужби Едуард Сноудън, може да е една от причините човечеството досега да не е открило признаци за извънземен живот.

САЩ може да сключат сделка със Сноудън и той да се върне

Властите в САЩ могат да се съгласят да сключат извънсъдебна сделка с бившия сътрудник на американските тайни служби Едуард Сноудън, коя...

С други думи, извънземните вероятно кодират информацията, заявил Сноудън в интервю с астрофизика Нел де Грас Тайсън. Сноудън, който се намира в Русия, разговарял с учения в Ню Йорк чрез канал за връзка през мобилен робот.

Според Сноудън на висок етап от развитието си обществото започва да осъзнава, че каналите за връзка трябва да се кодират. "Ако извънземна цивилизация се опита да подслушва други цивилизации или нашата цивилизация се опитва да подслушва извънземните, то в развитите общества има само един кратък период, когато всички комуникации се разпространяват с помощта на най-примитивните и най-незащитени средства", отбелязва Сноудън.

Затова според него, ако извънземните цивилизации съществуват, всичките им комуникации се явяват кодирани по подразбиране. А това може да доведе дотам, че подобни сигнали да станат неотличими от фоновото космическо микровълново лъчение.

"Ако погледнем на кодираната комуникация, то всъщност е невъзможно да кажем, че тя е кодирана – казва ексслужителят на американските спецслужби. – Не може да се отличи както трябва кодираната комуникация от произволни прояви."

Ноам Чомски: Сноудън е герой, на Вашингтон не му пука за тероризма

Едуард Сноудън трябва да се върне в САЩ и да бъде посрещнат като герой, а не да бъде заплашван от съд. За съд са тези, които той изобли...

Напомняме, че през юни 2013 година Едуард Сноудън предаде на вестниците Washington Post и The Guardian редица материали за програми за следене на спецслужбите на САЩ и Великобритания. Тези данни той получил, когато лично работел в програмите по събиране на данни.

Предавайки информацията, Сноудън отлетя за Хонконг, а оттам – в Москва, където известно време се намираше в транзитната зона на московското летище. След това Русия му предостави временно убежище със срок от една година при условие, че ще прекрати своята дейност срещу САЩ. На 1 август 2014 година Сноудън получи тригодишно разрешение за жителство.

Междувременно журналистите продължават да обработват данните, получени от ексагента. Те вече са предизвикали редица големи скандали. Например, че САЩ са следили германските политици, включително са подслушвали телефона на Ангела Меркел.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интересно