Създадоха електрически батерии, които се зареждат от почвата

7500
Създадоха електрически батерии, които се зареждат от почвата
Снимка: Pixabay

Испанска биотехнологична компания се стреми да генерира възобновяема енергия от самата почва, върху която са построени домовете ни. Bioo (произнася се Bee-oh) създава батерии, които използват почвените микроби за генериране на електричество по прост, но гениален начин, споделя изданието Good News Network.

Когато земята, в която е разположена батерията, се напоява или получава дъжд, хранителните вещества и микробите в почвата, които се хранят с разлагащи се растителни вещества, се извличат в батерията, където тяхното хранене създава протони и електрони. Когато се комбинира с кислород, протичащ през отвори в батерията, процесът генерира достатъчно електричество за захранване на лампи, екрани и малки уреди.

Учени от БАН създадоха батерия на бъдещето

Учени от БАН в партньорство със свои колеги от СУ „Св. Климент Охридски“ създадоха батерия от ново поколение, която ще пред...

Целта на Bioo е да разшири технологията, докато техните задвижвани от почвата агрегати могат да генерират енергия за цяла къща, което може да не е толкова трудно, тъй като производството не изисква токсични или минерали, както някои слънчеви панели. Bioo използва саксийни растения в голяма част от своите изследвания, защото растенията изхвърлят излишната енергия от своята фотосинтеза чрез корените, които могат да бъдат уловени за захранване на малки устройства. 

Една от тези витрини е Живата инсталация, за която растенията се използват като биологични превключватели за включване / изключване. След като получи определена радиочестота е открито, че някои саксийни растения могат да произвеждат енергия чрез иновативните системи и да се използват като живи електрически превключватели, включване на светлини, екрани, музика и дори разширяване на wifi, за използване в дома или на дребно.

Работейки на испанския остров Ибиса, по-големите панели Bioo на Vidarte захранват външното осветление, инсталирано в имота на компанията, което се включва през нощта. За разлика от слънчевите панели, които изискват батерии да съхраняват енергия за използване, когато слънцето не грее, или вятърни турбини, които спират да се движат без вятър, почвените микроби никога не спят - и никога не спират да генерират енергия. Потокът на мощност е постоянен, дори посред нощ или в безветрен ден. Панелът Bioo също ще спести вода под градина или морава, защото генерира допълнително H20, което се изхвърля в почвата.

А 100% от панелите са от възобновяема енергия, не прекъсват естествения пейзаж над земята. Много строители са нетърпеливи да ги използват за захранване на светлини, особено в парковете.

Съдят Apple заради прекалено бързо изтощаващи се батерии на iPhone

Цели 8 дела са заведени в различни федерални съдилища в САЩ срещу Apple заради измама. В исковете се твърди, че Apple нарочно е забавил...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРЕСНО:

Дигитализираха писмата на първия алпинист, едва разминал се да покори Еверест

Геолози построиха изображение на вътрешното ядро ​​на Земята

Учени: Следващата пандемия ще бъде причинена от грип

Откриха рядка находка на порцеланов жлъчен мехур в гробище на лудница в Мисисипи

Смъртоносни вампирски бактерии са привлечени от кръвта ни: Учените откриха защо

Хората са еволюирали като бръмбари, а не като гръбначни

Извънземните може да пътуват на метеорити на автостоп, за да колонизират Космоса

Пробив: Учени "отгледаха" хрущял за човешкото лице

LiDAR откри древни градове в Тихия океан

Хората се крили в тази лавова тръба в Саудитска Арабия в продължение на хиляди години

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com