Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ГЕРБ бламират СОС, страхуват се от ревизия: Грети Стефанова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

01 декември 2023, 17:00 часа • 11210 прочитания

ГЕРБ бламират Столичния общински съвет (СОС), страхуват се от ревизия на повече от 14-годишното им управление, каквато задължително ще има, защото софиянци я искат. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.comОтговорите със Спасиана Кирилова“ доайенът на СОС и общински съветник от ПП-ДБ-Спаси София Грети Стефанова, която председателства заседанията до избор на титуляр. Припомняме, че за трети път в четвъртък СОС не успя да си избере председател, а групата на ГЕРБ не участва и в шестте гласувания. Ето какво се случва, според Грети Стефанова:

Още: И в София, и в България ГЕРБ припознават като свои чужди дела: Грети Стефанова в „Отговорите“ (ВИДЕО)

“Всички чакат ревизия, софиянци най-вече, естествено и ние. А ГЕРБ защо така се държат, сигурно имат причина. При даже повече от 14-годишно управление, когато ние сме искали одити, никога не са правени, не са огласявани официално.

Непрозрачност

Когато сме искали информация, дори г-жа Фандъкова е отказвала и е трябвало по Закона за достъп до информация да искаме, което не е редно за общински съветници. При ситуацията, в която се намираме, явно, че те са притеснени и не могат да влязат в новата си роля. Трябва им време, за да свикнат сигурно.“

Каква ще бъде развръзката? Ще се стигне ли до избор на нови общински съветници в София?

Още: Трети опит за избор на председател на СОС

“Не смятам, че това ще бъде решение, защото предполагам, че при нови избори горе-долу ситуацията пак ще бъде същата. Това е само протакане, печелене на време, за да не се стигне до истината, която неминуемо ще се покаже след направена ревизия, одити на сегашното управление. Явно, че има колеги, които това ги притеснява.

Нашите разговори с всички останали политически сили в СОС остават и ако всеки един от тези общински съветници изпълни обещанието си, което е дал на избирателите в предизборната си кампания, да работи за София и за софиянци, СОС много скоро трябва да заработи на пълни обороти.“

Борис Бонев или друг

Групата на ПП-ДБ-Спаси София може пак да предложи кандидатурата за председател на СОС на Борис Бонев, но не е изключено да излъчи и друга, каза Грети Стефанова.

По повод нападалите клони от обилния снеговалеж в София, тя каза, че новият кмет се е справил със ситуацията, но има парадокс – от 15 години дървета не са кастрени, а за една градинка в столицата се грижат на много места по няколко фирми, които взимат пари.

Още: Твърдо: БСП няма да подкрепи Борис Бонев за председател на СОС

Още – във видеоматериала.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес