Нана Гладуиш: Любовта на семейството ми и работата ме спасиха от рака на гърдата (ВИДЕО)

49604

„Синът ми беше на 2 години и 7 месеца, когато ме диагностицираха с рак на гърдата за първи път. Аз бях на 38 и ми се живееше. На 98 пак ще ми се живее. Вторият път, когато ме диагностицираха, изпитвах силно разочарование и гняв, че съдбата няма да ме остави на мира.

Терапията беше много тежка и имаше моменти, в които не бях сигурна, че ще я издържа. Но мъжът ми все казваше „Още малко, не се отказвай!“. Тогава имах нужда от малки цели, които да си поставям. Желанието ми за живот и близките ми бяха причината да преборя рака на гърдата. Разбира се и работата. Не съм спирала да работя“, това заяви телевизионната водеща Нана Гладуиш в ефира на предаването „Студио Actualno“.

Митове и факти за рака на гърдата

Всяка година октомври месец е посветен на информираността и борбата срещу рака на гърдата. Ракът на гърдата е един от трите най-често с...

В световния месец за борба с рака на гърдата поканихме Нана, за да ни сподели за вътрешната си сила и мотивацията, за важността от ранната диагностика, както и за нейната фондация „Една от 8“ в подкрепа на жени със същия проблем.

За първи път през 2012 година, в национален ефир, Нана сподели за диагнозата си рак на гърдата. Две години след успешно приключилото й лечение, през 2017 година тя отново беше с диагноза рак, този път на другата гърда.

„Няма как човек да мине лесно и безпроблемно през две диагнози, особено през втората, защото не я очаквах, при мен ракът се оказа наследствен. Сега лекарите се отнасят с много голямо внимание, защото съм предразположена към онкологични заболявания.

Национален Розов ден в подкрепа на борбата с рака на гърдата

Национален Розов ден – 8 октомври се превърна в своеобразна традиция в рамките на Световния месец за борба с рака на гърдата, зат...

"Най-лошото е, че когато ти се случи нещо подобно ти забравяш за предишния си начин на живот. Целиш се много в бъдещето, казваш си „искам да съм жива след 5, след 10 години, да си отгледам децата“. Това са много големи цели, не е нужно човек да прави толкова големи планове и да натоварва себе си с очаквания. Никой от нас не знае какво го чака утре. Аз продължавам да си уча уроците. Човек трябва всеки ден да си взима едни 5 минути за равносметка и да не спира да живее“, споделя Нана.

През 2013 година, телевизионната водеща основава неправителствена организация в подкрепа на жени с рак на гърдата и техните близки. Мисията им е да помагат за ранното откриване на рака, като организират безплатни профилактични прегледи в цялата страна, информация, психологическа, емоционална и практическа подкрепа.

„Най-доброто, което една жена може да направи за себе, е да ходи редовно на профилактични прегледи, защото рак, който е дал външни белези, той вече не е ранен, трябва да бъде хванат още на апаратура“, категорична е Нана.

„В България няма скринингова програма, а това е изключително важно. Това трябва да е национална политика и не само за рака на гърдата, а за всички заболявания“, признава тв водещата.

10 болници с безплатни прегледи за рак на гърдата

На 1-ви октомври Първа специализирана акушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“ стартира информационна...

Според статистиката 1 от 8 жени се разболява от рак на гърдата, а в 15% от случаите заболяването е открито в късен етап, когато вече има метастази и лечението е по-трудно.

Целият разговор, вижте във видеото.

Автор: Габриела Андреева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ИНТЕРВЮ:

Скритите и явните руски послания след "победата" на Путин: Анализ на Елена Поптодорова (ВИДЕО)

Може би ДПС е повлияло на преговорите между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ: Социологът Яница Петкова в "Студио Actualno" (ВИДЕО)

“Отговорите“: С архимандрит Никанор, доц. Наталия Киселова и Цветомир Петров (ВИДЕО)

Има ли риск за България заради мигрантите: Говори Тихомир Безлов (ВИДЕО)

Сигурността и бюджетът на София - какво предстои: Цветомир Петров в "Отговорите" (ВИДЕО)

Ще получат ли ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ още време за преговори: Доц. Наталия Киселова в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Масите срещу елита - защо приличаме на племена, а не на общност: Социалният философ Николай Ценков (ВИДЕО)

Как Кремъл корумпира цяла Европа и "Турски поток" се оказа руски? Говори Руслан Стефанов (ВИДЕО)

Новите правила за саниране: Енергиен експерт обяснява как точно ще спестяваме (ВИДЕО)

Възможно ли е друго управленско мнозинство? Говори политологът д-р Ирена Тодорова (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Интервю