Пътищата в Кърджалийско са почистени на 95%

41035
Пътищата в Кърджалийско са почистени на 95%

Републиканската пътна мрежа в област Кърджали на 95% е почистена, но бедственото положение в областта няма да бъде отменено, докато не се разчистят всички пътища – републикански и общински и докато има населени места без електрозахранване. Това заяви областният управител на Кърджали Илия Илиев пред "Фокус".

Той съобщи, че община Ардино все още е без електрозахранване, но се очаква утре до обяд този проблем да се разреши. „Общинската пътна мрежа в Ардино е на 80-90% блокирана. Не знам, коя е била фирмата за снегопочистване, с която е бил сключен договор, но резултатите са налице. Техниката, която се освободи след почистването на републиканските пътища, ще се пренасочи натам”, обясни Илиев.

Преглеждат спешно всички микроязовири в Кърджалийско

С разпореждане на директора на ОД на МВР-Кърджали Венцислав Момчилов полицейските инспектори започват спешен преглед на всички микроязо...

По думите му няма как преди да се почистят основните пътни артерии, да се отдели техника за малките населени места. „Останали са малко места, където има много паднали дървета, които са непочистени. Утре с екипи от горското стопанство и от ПБЗН ще се направи организация, да се разчистят падналите дървета, за да се завърши на 100% почистването републиканската пътна мрежа”, каза още областният управител.

„В общините Кърджали, Момчилград и голяма част от Джебел, общинската пътна мрежа е почти изцяло почистена. Всички останали общини освен Ардино, са електрозахранени, като в момента се работи по малките населени места”, уточни Илиев и добави, че ПБЗН реагира на всеки получен сигнал за бедстващи и болни хора.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали