Сметките на община Кърджали са отблокирани

16223
Сметките на община Кърджали са отблокирани
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Сметките на община Кърджали са освободени от запорите от около 2 месеца.  Новината съобщи кметът на общината Хасан Азис на брифинг с журналисти днес.

Той обясни: "По-големите дългове на общината бяха към сметопочистващите фирми и благодарение на събраните средства от местни данъци и такси успяхме да се разплатим. Продажбата на недвижим имот от собствеността на дружеството "Пазар на производителите" за 1,5 млн. лева даде глътка въздух при погасяването на кредита, с който бе финансирано изграждането на тържището по програма САПАРД", заяви кметът.

Кметът на Кърджали невинен за "Водното огледало"

Върховната касационна прокуратура прекрати наказателното производство срещу кмета на Кърджали Хасан Азис за „Водното огледало",...

В момента общината няма затруднения при разплащанията, информира БГНЕС.

Кризата с финансите на достигна своя пик към края на май тази година. Тогава 2 месеца служителите не получаваха заплати, а някои магазини отвориха тефтерите за вересии. Причината бе, че с всяко постъпление от местните приходи съдебният изпълнител покриваше задължението от над 4 млн. лева към сметосъбиращата фирма "Титан клинър".

Все още съществуват подозрения, че постъпленията от такса "смет" са отивали за покриване на други разходи, вместо да се плаща на почистващата фирма. В закона е отбелязано, че тези средства трябва да се ползват само по предназначение, коментират съветници от местната опозиция. Над 3 млн. лева събира годишно общината от този налог. Само за една година към новата фирма "Зауба" са натрупани задължения в размер на 1,2 млн. лева.

От отговорите на кмета днес не стана ясно каква част от огромните борчове на общината, която беше рекордьор за страната по натрупани задължения, са разплатени. Той не посочи и конкретни срокове за осигуряването на уличното осветление в града, който повече от година тъне в мрак.

БСП остава без мандат в Кърджали, ГЕРБ - на косъм

ДПС в Кърджали е на път да вземе 4 от 5 възможни мандата, като този на ГЕРБ виси на косъм, а БСП е без шансове, предаде кореспондентът ...

Имаме проект за реконструкция на подземната инфраструктура и подмяна на старите лампи с енергоспестяващи за Кърджали и още 10 села, посочи Хасан Азис. Външна фирма в дните около изборите е изградила промоционално осветлението на кръговото движение пред автогарата в областния град.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Кърджали