Борците са най-успешните спортисти в Кюстендил (СНИМКИ)

34420
Борците са най-успешните спортисти в Кюстендил (СНИМКИ)
Снимка: ИванкаБарутчийска

Клубът по борба “Васил и Георги Илиеви“ е един от най-старите клубове в града, с дългогодишна история, устоял през годините на прехода и утвърдил се като един от най-успешните, престижни и сериозни спортни клубове в Кюстендил.

Създаден още през далечната 1995 г. в гр. Кюстендил, по инициатива на Стойчо Иванов, първоначално, клубът носи името “Васил Илиев“. По-късно, след смъртта на втория, от двамата братя - Георги, основателите взимат решението да го преименуват на Спортен клуб по борба “Васил и Георги Илиеви“. Така остава името му и до днес. 20-години по-късно, едни от най-добрите треньори в България, подготвят състезатели от всички възрастови групи, които представят Кюстендил на множество държавни, национални, международни, европейски и световни първенства.

Състезателите на СКБ “Васил и Георги Илиеви“ са едни от най-успешните спортисти в града. Мирослав Методиев е един от тях. Той е пети на Европейско първенство за мъже и първи на Държавен личен шампионат. Той получи наградата за “Спортист на годината 2018“ на град Кюстендил, на официална церемония, като в надпреварата участваха състезатели от всички спортни клубове в града.

“Спортист на годината“ за 2017 г. отново бе състезател от клуба по борба - Августин Спасов. А заслугата за постиженията на състезателите безспорно е на успешния треньорски екип – Стойчо Иванов – създател на клуба, треньор на децата и момчетата, Валери Райчев – главен треньор на клуба, треньор на юношите и мъжете. Димчо Загоров пък подготвя кадетите, а момичетата и жените се подготвят от Валентина Райчева.

Първия носител на наградата “Спортист на годината“ през 2000г., е един от най-успешните състезатели на клуба по борба. Това е Владислав Методиев - Вацата, който след това печели още три пъти купата за №1 на Кюстендил. На церемонията за “Спортист на годината 2018“, той спечели Купата за цялостен принос за развитието на спорта в Кюстендил.

“Владислав Методиев- Вацата е пример за подражание, като труд, успехи, отдаденост на  спорта, вярност към Кюстендил и клуб "Васил и Георги Илиеви". Започва да тренира борба през 1996 г. при Валери Райчев и остава с него и до днес.

Владислав Методиев е 2 пъти вицесветовен шампион- за юноши и за мъже. Завоювал е 12 златни, 5 сребърни и 8 бронзови медали от Държавните първенства. 2 пъти е победител в категорията си на международния турнир Никола Петров и веднъж печели златния пояс от турнира. Има безброй медали от различни турнири в страната и чужбина.

Клубът може да се похвали с множество шампиони през изминалата година. Шампиони на държавния отборен шампионат през 2018г., станаха децата – на възраст 5-ти и 6-ти клас. Момичетата също са шампиони на България за 2018г. Те отново са на възраст 6-ти, 7-ми и 8-ми клас.

На турнира в гр. Самоков за деца, момчета и момичета, първо място извоюва Габриела Георгиева в кат. до 58кг, а 3-то място спечели Светослава Николова в кат. до 50кг.

В категория "девойки", медали, през изминалата година, взе и Рая Кьосева. През 2018г. Рая спечели няколко медала, като освен 3-то място на Купа “Самоков“, тя извоюва бронзов медал и на Държавното първенство, което се проведе в град Ловеч. Иванка Барутчийска пък спечели второ място на Държавен шампионат за девойки в категория – 53кг.

В края на месец декември кюстендилският клуб беше домакин и на традиционния коледен турнир за възрастовите категории – деца, момчета и момичета. На турнира взеха участие състезатели от Кюстендил, Дупница, Самоков, Перник, “Славия“, “Златица“ и др. Сред гостите на турнира бяха носителите на приза Спортист №1 на Кюстендил- Милослав Методиев, Владислав Методиев, Александър Костадинов, Августин Спасов.  На турнира взеха участие 95 борци.

При подготвителните групи, със златни медали от кюстендилския клуб се окичиха Велизар Стоянов- 38 кг и Янислав Фирков- 45 кг. Бронзови медали за Александър Димитров- 28 кг и Борислав Борисов- 35 кг.

Силно представяне на състезателите на клуб „Васил и Георги Илиеви” при момчетата. Първи места за: Васко Борисов- 38 кг; Теодор Петков- 41 кг; Павел Ивов- 52 кг; Валентин Георгиев- 57 кг; Николай Сашков- 62 кг; Денис Мелехов- +85 кг.

Купите за най-техничен и най- резултатен борец отидоха при Валентин Георгиев- 57 кг и Васко Борисов- 38 кг. Връчи ги главният треньор на клуб "Васил и Георги Илиеви"- Валери Райчев.

Състезателката по борба Моника Ангелова, пък е Спортист на годината на Спортното училище “Васил Левски” в град Кюстендил, а подгласничка и е Рая Кьосева. За треньор на годината бе наградена Валентина Райчева, която е личен треньор на победителката.

Челната десетка на Спортното училище допълват: Иванка Барутчийска- борба; Георги Аначков- борба; Павел Ангелов- борба; Ралица Барутчийска – борба и др.

Пожелаваме успех на “Златните състезатели“ на Кюстендил и през 2019г., които повече от двадесет години, карат градът да се гордее със спортните им постижения!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com