Дупница не се спира - Бат Сали да не влиза в парламента от Кюстендилски регион

32047
Дупница не се спира - Бат Сали да не влиза в парламента от Кюстендилски регион
Снимка: БГНЕС

Поредна блокада на главен път E-79 стана факт преди малко. Това се случва точно в пиков час на движение.

Блокадата се направи точно при Дупница. А причината е ясна – изборът от Кюстендилски регион на Александър Методиев за депутат.

Манолова: Група хора в БСП взимаха решения, които се свеждаха на всички останали

Група хора в БСП взимаха решения и те после се свеждаха на всички останали. Това призна в ефира на Нова телевизия Мая Манолова от БСП з...

Протестиращите блокираха пътя за 15 минути, с позволението на общината в Дупница. При вчерашната такава блокада спирането доведе до 4 километра опашки – както в посока към Гърция, така и в посока от Гърция към София.

Исканията на протеста са ясни – промяна на Изборния кодекс и обособяване на нов многомандатен избирателен регион (МИР) в чужбина, както и препразпределение на мандатите на ДПС, за да не може Александър Методиев да влезе в парламента като депутат от Кюстендилския регион.

Пред БНТ, в ромската махала Самоков няколко младежи от ромски произход се закачат и викат: „ДПС, ДПС”. Самият Методиев не се показа пред журналистите. Брат му, Людмил Методиев, смята, че всичко, което се случи, е дело на Мая Манолова. Според Людмил Методиев показателно е, че когато Бат Сали се е заклел като народен представител в 42-рото Народно събрание, парламентарната група на БСП излязла от залата.

Защо се нагнетява етническо напрежение в момента с протестите? Отговорът ни беше даден вчера от Лютви Местан – за да се създаде удобно обяснение за участие на националистически формации във властта. Това ни кара да мислим относно ситуацията, ако има нещо друго, нека ни опровергаят, заяви на брифинг в парламента Йордан Цонев от ДПС. Той заяви, че не може да се протестира за вот 20 000 срещу 3 000, а да не се протестира за вот 21 000 срещу 1200. „Става въпрос за Силистра, където ГЕРБ има 21 000 гласа и един депутат, Атака има 1 200 – един депутат – протести няма”, коментира той и допълни, че положението е подобно в още няколко града в страната.

Проф. Константинов: Считайте, че Бат Сали вече е станал депутат

Считайте, че Александър Методиев (известен като Бат Сали) - водач на листата на ДПС в 10-и МИР Кюстендил, вече е станал депутат. Това с...

Колегата на Цонев - Алиосман Имамов наля допълнително масло в огъня: "В момента са в положението на „Синдромът на кюстендилския паун” – надуто и високомерно отношение към малцинствата".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com