X
 
 

Кюстендил подготвя проектобюджета за 2018 година

354 0
photo of Кюстендил подготвя проектобюджета за 2018 година
Община Кюстендил е в процес на изготвяне на проекта за бюджет за 2018 година. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Надя Каратова, зам.-кмет на Община Кюстендил. Вече са обобщени предложенията на второстепенните разпоредители с бюджет, кметовете на кметства и кметски наместници, директорите на дирекции и началник – отделите на администрацията и предстои обсъждане на началната рамка за бюджета с представители на Общинския съвет и по – специално на Комисията по бюджет и финанси.

„Това сме направили до момента, имаме една почти готова рамка на бюджета, чакаме Закона за държавния бюджет”, каза Надя Каратова. По думите й от момента на публикуване на Закона държавния бюджет за 2018 година, общините имат 20 работни дни, в които да се направят публично обсъждане на бюджетите си, да ги сглобят, да ги подредят, да напишат докладите си и да ги внесат в Общинския съвет. „Практиката показва, че ако до 15 декември Законът за бюджета бъде публикуван в Държавен вестник, то тези всичките действия трябва да бъдат извършени най – късно до 17 януари и след това Общинският съвет има още 15 работни дни, в които да приеме общинския бюджет съответно след като той вече е разгледан от всички комисии”, каза Надя Каратова.

Възстановено е електрозахранването в с. Гърляно

Възстановено е електрозахранването в село Гърляно. Това съобщи за Радио „Фокус” – Кюстендил кметът на населеното мяст...

Съставянето на един годишен бюджет е част от един непрекъснат процес на средносрочно планиране. Това каза зам.-кметът на Община Кюстендил Надя Каратова. По думите й в началото на тази година Общинският съвет е утвърдил средносрочна бюджетна програма за следващите 3 години, тоест касаещи времето от 2018, 2019 и 2020 година. През август месец тази прогноза е била актуализирана с предложения, които са постъпили от второстепенните разпоредители, кметовете на кметства, дирекциите и отделите на администрацията и всички промени, които са настъпили вследствие на тези предложения, Общинският съвет ги е утвърдил през август месец в актуализирана бюджетна прогноза.

Actualno.com

Етикети:

0 Коментара

Кафене
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта

Екипът на actualno.com ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари. В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки, или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.