Кюстендил продава резиденция на Тодор Живков

13671
Кюстендил продава резиденция на Тодор Живков

Бившата резиденция на Тодор Живков - "Ючбунар", която се намира в полите на Осоговската планина, ще бъде дадена на търг с тайно наддаване. Началната ценма е 181 200 лева без ДДС, пише struma.bg.

Досега стопанин на "Ючбунар" беше Община Кюстендил. Резиденцията е разположена на четири декара и половина площ в землището на село Богослов, като самата сграда е на два етажа, пише в оценката, извършена от двама независими оценители. Луксозната сграда със застроена площ 601 кв.м на два етажа е построена през 1977 г.

Ердоган си построил резиденция, въпреки забрана от съда

Членовете на основната опозиционна Народнорепубликанска партия в Турция протестираха в Анкара срещу пренасянето на президента Реджеп ...

Социалисти от Кюстендилско си припомнят, че Тато не е отсядал в комплекса никога. Дъщеря му Людмила Живкова обаче се приютявала няколко пъти в резиденцията, тъй имала слабост към Кюстендил, често гостувала в града, а под нейно ръководство е изработена програма за културното развитие на региона до 2005 г., припомнят по-паметливите. Освен това рок група група „Д-2” я използва за творческа база преди две години. Хората на Димитър Кърлев останали в комплекса за няколко месеца, за да творят и композират нов албум, озаглавен от благодарност към домакините община Кюстендил "Черешово дърво".

Поддържането на сградата струва скъпо на общината, не крие кметът на Кюстендил Петър Паунов, заради това тя трябва да бъде продадена.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com