Откриха реновираната сграда на МВР - Кюстендил (СНИМКИ)

23679
Откриха реновираната сграда на МВР - Кюстендил (СНИМКИ)
Снимка: Actualno.com/ДжулияАндонова

Днес, на официална церемония, Министърът на вътрешните работи - Младен Маринов, кметът на Община Кюстендил - Петър Паунов, Областният управител – Виктор Янев и директора на ОДМВР – Кюстендил старши комисар Елиан Стамболийски откриха реновираната административна сграда на ОДМВР – Кюстендил. Средствата за обновлението са  осигурени по оперативна програма „Региони в растеж 2014 -2020“.

Архиерейският наместник – негово благоговейство отец Генадий, благослови новата сграда, жителите на град Кюстендил, както и бъдещите начинания на служителите на Областната дирекция. Кметът на град Кюстендил – г-н Петър Паунов откри церемонията, като приветства гостите, жителите на града и служителите на МВР.

“Радвам се, че наред с храмовете на образованието – българските училища, успяхме да осъществим да бъде обновена и санирана и сградата на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в град Кюстендил. За близо милион лева беше подменена изцяло покривната конструкция, беше направено вътрешно саниране, подменена дограма, изцяло нова отоплителна инсталация. Има още какво да се желае, но това беше възможно да се направи с европейските средства.

Направихме го, за да може вие - като наши колеги и приятели да работите в една уютна и спокойна среда – да работите както по превенцията, така и по обезвреждането на престъпните деяния на територията на нашия регион. Стремим се, да мислите както за работата, така и за своите семейства за да могат децата ви да бъдат възпитани като ваши наследници, и както ние се гордеем с вас – с вашата всеотдайност и вашите постижения, така в бъдеще - България да се гордее с всеки един от тях! Благодаря за съпричастността на г-н Христо Терзийски, разбира се специалните ни благодарности, обаче са насочени към един човек, който наред с тежката професионална кариера – дългогодишна, юридическите си способности, пое кръста и на тежката политическа отговорност. Неговата подкрепа е безрезервна, както и яростната му битка със съвременната престъпност – представям ви Министъра на вътрешните работи г-н Младен Маринов.

Министър Маринов изрази благодарност към местната власт – в лицето на г-н Петър Паунов, че наред с образованието и здравеопазването, и сигурността е приоритет за общината, както и най-вече мирното съжителство на жителите на град Кюстендил. Ето какво още каза Министъра:

“Всички усилия, които са хвърлени в тази посока, ви уверявам че не са напразни, напротив те ще допринесат за подобряване на сигурността в района, за подобряване най-вече на обслужването на гражданите, защото това е много важна част от нашата дейност. Органите на МВР се свързват все още с изключително репресивни дейности- свързани с наказания по пътната безопасност, по различни други правонарушения, но полагаме всички усилия – с колегите, с директора на Главна дирекция Национална полиция да изградим и друг облик на полицията. А именно, че тя е преди всичко в помощ на гражданите.

Ремонтът, който беше извършен, ще подобри обслужването на гражданите, ще осигури достъп на хората в неравностойно положение до всички услуги, които сме длъжни да предоставим на обществото, ще се подобри и повиши и доверието на обществеността към работата на полицейските служители. Към колегите искам да се обърна с поздравления, да им пожелая да са живи и здрави, да ги уверя, че тяхната служба е от изключително значение за обществото и трябва да са горди с това, което правят, въпреки рисковете, които поемат, и че обществото, въпреки критиките в определени посоки, оценява техния труд, оценява техните усилия да  създават повече сигурност!

Политиката на Министерството е насочена в подобряване не само на битовите условия, виждате, че в Областна дирекция – Кюстендил са разпределени нови автомобили – те са също по европейски проект и по европейски програми. Правим всичко възможно, с административен капацитет да усвояваме повече средства и да ги насочваме в помощ на обществото. Тези нови автомобили дават по-голяма мобилност, новата сграда дава по-добри условия за труд. В процес е оборудване на всеки един полицейски служител със средства за лична защита, със средства за въздействие в критични ситуации. В тази сграда са колегите и от Пожарната и аварийна безопасност на населението, едно от районните управления на Областната дирекция , така че с подкрепата на кмета и това, което е направено смятам, че се повишават до голяма степен условията, при които колегите да бъдат максимално във ваша полза. Искам да пожелая на всички, да сте живи и здрави и да подготвим най-известния конкурс за красота – “Мис Кюстендилска пролет“ на 21-ви март! Благодаря!“

В знак на благодарност за положените усилия, министър Маринов връчи плакет на Министерство на вътрешните работи - на кмета на община Кюстендил г-н Петър Паунов. След което заедно срязаха и лентата на обновената сграда на Областна дирекция на МВР - Кюстендил и приветстваха служителите и гостите на откриването.

Министър Маринов отговори и на някои обществено значими въпроси– относно случая с г-н Гебрев –  дали през 2015г. сигнала е подаден първо в ДАНС и дали те го предават на СДВР, когато той е бил директор:

“Сигналът е подаден от отдела от Военно медицинска академия, за настаненото лице в такова състояние. Естествено към този момент няколко са причините за неговото състояние, така че незабавно започнахме процесуално-следствени действия - беше образувано досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител и в хода на разследването бяха проведени абсолютно всички оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, бяха назначени и множество експертизи по отношение на случая – въобще всичко беше извършено в пълен обем. Естествено случая напоследък има още развитие, при получаване на конкретната информация, незабавно бяха предприети действия по възобновяване на досъдебното производство, незабавно на най-високо политическо и професионално ниво, от премиера и от главния прокурор бяха уведомени и партньорските служби. Вчера главния прокурор беше достатъчно изчерпателен за всички действия, които са извършени до момента. Аз ще повторя, че случая през цялото време е бил освен в нашето полезрение и са се извършвали активни действия по него, така и в пълен синхрон със Западните партньори. Има издадена Международна заповед за разследване, която е изпратена във Великобритания. Така че, уверявам ви, че всичко, което може да се направи се прави, по изясняването на всички факти и обстоятелства.

Не изключваме нито една версия до момента, в който не бъде отхвърлена от събраните факти и обстоятелства. Образувано е досъдебно производство за опит за убийство срещу неизвестен извършител. Случаят продължава, няма да разкривам повече информация, тъй като ще попречи на разследването. Аз ви приканвам да се върнем към 2015 г. и да си представим, че не знаем събитията, които са настъпили след тази година – към онзи момент, разследващите работят по това, което са имали към момента , така че в хода на тази работа, естествено са изследвани всички места, където потърпевшият е бил. Всички възможни начини за допир с евентуално отровно вещество, така че това е направено още в рамките на разследването през 2015г.

На въпрос кога Гебрев е обявил на МВР, че сам е направил изследване в Холандска лаборатория, министърът отговори, че това е било около края на 2018г., при последните данни, които той предоставил, за да се възобнови досъдебното производство, предаде кореспондент от града за Actualno.com.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com