Половин година по-късно държавата пак трудно намира трупащия боклуци под АМ "Струма"

2012
Половин година по-късно държавата пак трудно намира трупащия боклуци под АМ "Струма"
Снимка: БГНЕС

Нова, извънредна проверка ще бъде направена на хвърлените отпадъци под моста на АМ "Струма" при Дупница, който горя преди време именно заради неправомерно складиран там боклук.

От половин година насам, след като стана големия пожар, мястото пак прилича на сметище. Търсени са представители на фирмата "Феникс" (неин собственик е Кольо Илиев), която депонира отпадъци на място, за да му бъде връчено предписание, но не е намерено отговорно лице.

Претърсват "Брикел" заради италианските контейнери във Варна

Под ръководството на Районната прокуратура във Варна започна претърсване и изземване в офиси на "Брикел" ЕАД и "Траш юнивърс" ЕООД в Гъ...

Сега новата проверка се прави по разпореждане на Бойко Борисов. БГНЕС съобщава, че все още нищо не се прави за преместването на купищата отпадъци, които се складират с идеята да се ползват като суровина за преработка. Към момента работният процес в цеха на "Феникс – Дупница" тече нормално.

Очаква се по-късно през деня във фирмата да пристигнат органи на МВР, заедно с главния секретар Ивайло Иванов, или служители на екоминистерството. Мярката се налага заради факта, че собственикът на депото Кольо Илиев не е получил акта за спиране на дейността му. Това трябваше да стане вчера по време на посещението на експерти от РИОСВ – Перник на мястото. Оказа се, че Илиев тогава е бил в болнични. Това накара премиера Бойко Борисов да разпореди на МВР и Министерството на околната среда и водите да задвижат всички лостове за преместването на купчината от отпадъци.

Припомняме, че още вчера (4 февруари) екоминистърът Емил Димитров-Ревизоро се оплака в ефир именно заради невъзможността да бъде връчено предписание на Илиев. При случая с пожара, на Илиев бяха повдигнати две обвинения - за груба небрежност и престъпление към околната среда. Тогава прокуратурата каза следното: "В терена точно под моста има складирани отпадъци. Даден е срок до 31 юли да бъдат отстранени. Пожарът възниква на 13 август."

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com