Премахват павилионите срещу Джамията в Дупница

5635
Премахват павилионите срещу Джамията в Дупница

Павилионите срещу Джамията в Дупница ще бъдат премахнати - това предвижда схемата за разполагане на преместваеми обекти в така наречената ВИП зона, съобщава Дарик нюз.

22 са предвидените петна за разполагане на павилиони в така наречената ВИП зона в централната градска част. Главният архитект на община Дупница Славка Петкова вече е внесла предложението в деловодството на ОбС Дупница. Според него павилиони ще има на гърба на бившето кино, както и в пешеходната зона при ГУМ Дупница.

Бариера на частна болница в Дупница блокира цяла улица

Частна болница в Дупница сложи бариера на общинска улица и такса паркинг за достъп до лечебното заведение. Посетителите на болница &ldq...

Съгласно Наредбата за преместваемите обекти, приета от местният парламент във ВИП зоната ще могат да се продават пуканки, сладолед, ядки, както и сувенири.

Първоначалният вариант на Наредбата предвиждаше абсолютна забрана за разполагането на павилиони. След срещи с търговците обаче, съветниците направиха компромис и разрешиха там все пак да има такива обекти. Те ще са еднотипови и ще бъдат до 10 кв.м. За да влезе в сила схемата е необходимо първо решение от ОбС, а след това и утвърждаване от главният архитект, съгласно Закона за устройство на територията.

 

 

Граждани на Дупница се събраха на символичен протест пред джамията в града

Жители на Дупница се събраха на символичен протест пред джамията в града. Анелия Геренска, директор на историческия музей съобщи, че хо...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com