Среднощен екшън в Дупница! Кандидати за кметове преследват апаши

25888

Истински екшън се разигра тази нощ в Дупница. Кандидати за кметове и общински съветници преследваха и заловиха апаши, които разнасяха нелегално по пощите листовка "ОТ зор", видя репортер на Actualno.com.

Осемстраничният "вестник" е пълен със статии, набедяващи почти всички опоненти на ГЕРБ за Дупница, уронвайки техния авторитет. Сред тях са кандидатът за кмет на Дупница, издигнат от Инициативен комитет д-р Иван Ибришимов, който е депутат в 43-ото Народно събрание, инж. Костадин Костадинов, също кандидат за кмет на Дупница, но от Обединен демократичен блок, водачът на листата на "БЗНС-Народен съюз" Вергил Кацов и №2 в същата листа д-р Лорета Николова, водачът на листата на БСП Станислав Павлов и №2 Мария Чочова, както и бившият кмет на Община Дупница Атанас Янев, който сега е кандидат за градоначалник от ДПС.

Иван Ибришимов се закле като депутат на мястото на Манолова

Иван Ибришимов става народен представител от ПГ на БСП Лява България на мястото на Мая Манолова, встъпила в пълномощията си на омбудс...

Малко преди полунощ Костадин Костадинов вижда листовката, доставена по къщите на централна улица в града на път за дома си след гостуване на живо в предизборно предаване по местната телевизия "Рила". Ядосан той звъни на останалите "герои" в статиите от листовката и всички заедно организират хайка, за да заловят разносвачите. Тримата младежи, наети за разпространители за една нощ, са спипани в дупнишкия жк "Бистрица", докато зареждат пощенските кутии на бл. 53 с многотиражката. След подаден сигнал от Костадин Костадинов в полицията, патрулката пристига на мястото и задържа тримата, а в автомобила им открива сериозно количество от тиража на изданието. Разпространителите са отведени в РПУ-Дупница, а около 1,30 часа през нощта жалби в полицията подават д-р Иван Ибришимов, Костадин Коставинов, Вергил Кацов и Лорета Николова. След като са били снети показания, тримата разносвачи са били освободени. Броят на откритите листовки в автомобила надхвърля 1500.

Според пострадалите от подигравателните статии в многотиражката, тя е дело на досегашния ръководен екип на общината от ГЕРБ. Повод за съмненията им са няколко факта. Тримата младежи, които са били наети да разпространят изданието, работят във фирмата на Стойчо Милев-Чушкара, който е баща на досегашния заместник-кмет на Дупница Крум Милев. Пострадалите имат съмнение също, че цялата операция по издаването на този вестник е финансирана от лидера на ГЕРБ-Дупница Ивайло Константинов-Ивкони. Същата вечер той гостува на живо в местната телевизия "Рила" в предизборно студио, в което се подигра публично на градския вестник "Обзор" и го нарече "ОТ зор". Автор на това подигравателно име пък е главният редактор на вестник "Вяра" Лидия Павлова, която е подела истинска кампания срещу кандидата за кмет на БСП д-р Иван Ибришимов и участниците в листите, които го подкрепят. Усилията на екипа на вестник "Вяра" да опетни името на кандидата за кмет, издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от БСП, местна коалиция "Обединени за Дупница" и НДСВ му изкараха глоба от ЦИК по сигнал, подаден от щаба на д-р Ибришимов. Според пострадалите, зад списването на многотиражката стоят именно журналисти от въпросната медия, които по този начин си отмъщават за наложената глоба.

Пострадалите от подигравателното издание са категорични, че ще търсят правата си по законовия ред и няма да се откажат, докато не открият поръчителя на омаскаряването им по време на предизборната кампания.

Д-р Иван Ибришимов на старта на кампанията: "Заедно променяме Дупница"

"Можем заедно да променим Дупница и да я превърнем в модерен европейски град". Това заяви при старта на предизборната си кампания канди...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com