Свидетел срещу братя Галеви е умрял от задушаване в Дупница*

6991
Свидетел срещу братя Галеви е умрял от задушаване в Дупница*
Снимка: БГНЕС

Таксиметровият бос от Дупница Пламен Миланов, който беше един от основните свидетели по делата срещу братя Галеви (Ангел Христов и Пламен Галев), е открит мъртъв снощи в апартамент в Дупница, предаде БНР.

Пламен Миланов е починал вследствие на задушаване. Това е първоначалното заключение на разследващите, информира Нова телевизия.

Съдът стартира производство по несъстоятелност на фирма на Братя Галеви

Съдът в Кюстендил започна производство по несъстоятелност на една от големите пътностроителни фирми в региона, предаде Агенция "Фокус"....

Телата на двамата са открити вдървени на диван и на стол в апартамента, използван инцидентно от Пламен Миланов, което означава, че тяхната смърт е настъпила минимум 8 часа преди да бъдат открити към 23.00 часа снощи, информира БГНЕС.

Сградата не е газифицирана, но е имало бензинов генератор. Заради големия шум агрегатът е монтиран извън апартамента. Не е изключено вредните изпарения, които се отделят при неговата работа, да са влизали в апартамента, а не навън.

Разследването на трагичния инцидент, който се превърна и в най-обсъжданата тема в региона, продължава и тепърва престои прокуратурата да излезе с официално изявление. Предстои да бъде извършена аутопсия на телата.

Галеви, които са бивши барети, са обявени за издирване от 8 май 2012 г. Двамата избягаха, когато трябваше да влязат в затворническото общежитие в село Самораново, за да изтърпят по 5-годишна присъда за създаване на организирана престъпна група.

Делото срещу Братя Галеви е насрочено за 29 април

За 29 април е насрочено делото срещу "Братя Галеви", заведено от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. Това съобщи ед...

Миланов неколкократно е алармирал за възможна опасност за живота му, припомня БГНЕС.

Неговите показания бяха ключови за ефективните присъди на бившите барети Пламен Галев и Ангел Христов, т.нар. братя Галеви. Те бяха осъдени съответно на 7 и 5 години затвор от Софийския апелативен съд през 2011 година. 

От решението ставаше ясно, че двамата са принудили Миланов да им прехвърли 50% от таксиметровата компания „Сити транс” ООД, както и да им дава половината от месечния си оборот.

*Информацията е обновена в 11.45 ч.

Сарафов: Подозирам къде са братя Галеви, но няма да кажа

Положението на Цветан Василев е подобно на това на братя Галеви. И той е издирван като тях, но го знаем къде е и няма присъда, а те им...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com