В Кюстендил обсъдиха вариантите за действия при бедствия

3593
В Кюстендил обсъдиха вариантите за действия при бедствия
Снимка: Областна администрация - Кюстендил

Три заседания се проведоха вчера в Областна администрация – Кюстендил, председателствани от областния управител Виктор Янев. В тях взеха участие представители на различни регионални институции и на всички общини от областта. На работните срещи присъства също главният секретар Гергана Михайлова, а в Съвета по сигурност взеха участие зам.- областните управители д-р Матей Попниколов и Райчо Цветин.

По време на първото заседание членовете на “Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия“ съгласуваха единодушно Плана за област Кюстендил. Пред присъстващите, Ивета Борисова – н-к група, ОКИЦ, РДПБЗН, представи видовете опасности, включени в Областния план за защита при бедствия на област Кюстендил. Тя описа ролите, функциите и отговорностите при реагиране на Областния щаб за изпълнение на плана.

В рамките на изминалия ден се проведе и заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия. По време на него бяха представени подробно различните части на Областния план за защита при бедствия на област Кюстендил – „Обща част“, „Горски пожари“, „Транспортни катастрофи“, „Наводнение“, „Радиационна авария“, „Свлачища“, „Снегонавявания и обледяване“ и „Земетресение“.

По време на Съвета също бяха представени и съгласувани постъпилите Общински планове за защита при бедствия на общините Бобов дол, Невестино и Бобошево. Акцент в работната среща бе и представянето на таблица за оценка на риска на опасностите и списък на функциониращи и уязвими обекти на територията на областта.

Членовете на Съвета взеха единодушно решение за приемане на разработения Областен план за защита при бедствия на област Кюстендил. Решението ще се изпрати за съгласуване със Съвета за намаляване на риска от бедствия към Министерски съвет.

В рамките на деня в Областна управа се проведе и заседание на Областния съвет по сигурност. Присъстващите бяха запознати с Областния план за защита при бедствия на област Кюстендил. Бе представен и списъкът на функциониращи и уязвими обекти на територията на областта, както и таблицата за оценка на риска на опасностите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Кметовете на ГЕРБ в Кюстендил и Дупница слизат от власт

Цял квартал и 25 кооперации без вода в Кюстендил

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com