Високи доходи в модерна и здравословна среда за всеки гарантират Петър Паунов и Коалиция

3222
Високи доходи в модерна и здравословна среда за всеки гарантират Петър Паунов и Коалиция
Снимка: Коалиция Кюстендил

Във връзка с изграждането на коридор №8, се планира да изгради индустриална зона и модерен бизнес център със споделено офис пространство в областта на IT сектора, финансовите технологии, дигитални изкуства и компютърната анимация и други интерактивни дейности, На разгъната застроена площ 4 500 - 7 000 квадратни метра се създава възможност за разкриване на от 250 до 500 работни места. В съоръжението се предвижда да има екологична зона за хранене, спорт и свободно време и необходимият брой паркоместа за велосипеди, мотопеди и автомобили.

МИЛИОНЕН РЪСТ НА ИНВЕСТИЦИИТЕ В ПЛАНИСКИЯ, СЕЛСКИЯ, БАЛНЕО И СПА ТУРИЗМА

След постигнатото решение Кюстендил да стане част от Програмата за развитие на селските региони, с помощта на европейските средства, ще се разширят възможностите за инвестиции в развитието на туризма.

Осоговската планината е с одобрен устройствен план. С влизането му в сила, могат да започнат новите инвестици в изграждането на нови хотелски бази и увеличаване на съоръженията за зимния туризъм.

ГАРАНТИРАНА ЕВРОПЕЙСКА ПОДКРЕПА ЗА ВСЕКИ ЗЕМЕДЕЛСКИТЕ ПРОИЗВОДИТЕЛИ И ПРЕРАБОТВАТЕЛИ

Голямата крачка, която ще направи Кюстендил през следващата година – в началото на новия програмен период, е това, че населените места от общината ще бъдат включени в Програмата за развитие на селските региони и мерките по тази програма ще станат достъпни и за общината, както за подобряване на инфраструктурата, така и във връзка с осигуряването на субсидия за всеки земеделски производител, и като възможност всеки да получи необходимата техника за отглеждане на своята качествена продукция, и по отношение на инвестициите в нови преработвателни мощности.“ Ключовата задача за следващото лято е повече от 10 000 тона нова земеделска продукция в региона да може да бъде преработена и изкупена на по-висока цена.

КЮСТЕНДИЛ САНИРА НАЙ-ЕВТИНО И КАЧЕСТВЕНО

Темата за енергийната ефективност е ключова, защото санирането води до сериозно спестяване на разходи – както обществени, така и за всяко семейство. Кюстендил ще бъде общината, която най-усърдно ще настоява за продължаване на националната програмата за саниране.

Кюстендил има най-голямо основание да настоява програмата да продължи, защото е най-хубавата визитка на това саниране. Защото, освен че до момента нямам нито едно оплакване от сградите, които са санирани, цената тук е в пъти по-ниска, отколкото е в национален мащаб.

РЕВОЛЮЦИОНЕН ХОД В БОРБАТА С ДЕМОГРАФСКАТА КРИЗА

За да възроди традицията в използването на минералните води за лечението на безплодие и да се върне славата на Кюстендил като балнеолечебен център и най-важното: да се създаде възможност на всички, които имат репродуктивни проблеми, да се възползват от това лечение, се създава фонд за лечение на стерилитет.

В битката с демографската криза и в помощ на младите хора от община Кюстендил, ще се създаде фонд, от който ще се дава еднократна подкрепа от 200 до 2000 лева за всяко новородено дете в семейство на образовани родители. Минималното изискване за получаване на подкрепата е средно образование, с по-високия образователен ценз се увеличава и размерът на средствата. Така, едновременно с подкрепата, която ще бъде оказана на всички, които създават и отглеждат децата си в Кюстендил, това е стимул и за образование.

МЛАДИТЕ ХОРА ВСЕ ПОВЕЧЕ ЖЕЛАЯТ ДА ЖИВЕЯТ В ЧИСТИ ГРАДОВЕ С ДОБРО ОБРАЗОВАНИЕ

Младите хора вече предпочитат живота в чисти градове с добро образование, с развита културна и екологична инфраструктура. Най-важният приоритет винаги е бил да се създаде такава среда за младите хора, да имат възможност да учат, да се реализират тук, да отгледат децата си в Кюстендил.

За Община Кюстендил децата, осигуряването на здравословна среда за тяхното отглеждане и възпитание винаги са били основен приоритет. Положени са огромни усилия през последните години за благоустрояване на всички детски градини и училища, за изграждането на спортни и детски площадки, на паркове и градинки, на достъпна инфраструктура и видеонаблюдение за сигурността на обществените места.

Основен акцент и в сегашната програма са отново младите хора на Кюстендил. Приоритетът в развитието на образователната система е в училищата на Кюстендил да започнат да се обучават учениците и според личните си предпочитания за своето бъдеще, и спрямо потребностите на бизнеса в общината и пазара на труда. Така и децата ще имат възможност за реализация, а местната икономика ще има образовани кадри.

ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ: В КЮСТЕНДИЛ СЕ ВЪВЕЖДА АНТИКОРУПЦИОННА ОБРАЗОВАТЕЛНА ПРОГРАМА

От следващата учебна година в училищата на Кюстендил ще бъде въведена образователна програма „Не на корупцията“. Кюстендил е първата българска община, която включва в образователната система възпитанието в липса на толерантност към всяко нарушение на етичните норми.

За пръв път в Европа тази програма е въведена в Австрия, техният модел е проучен и в момента се адаптира от екипа на Община Кюстендил. Най-вероятно обучението ще започва от 7-и клас.

Всички, независимо от възрастта, от ранно детство сме част от обществото и всеки има нужда да получи такова знание, за да функционира тази общност добре. Така всеки, първо в

Б.Т.Р. и Джон Лоутън с концерт в Кюстендил

Вокалът на "Юрая Хийп" Джон Лоутън, група Б.Т.Р., Ивайло Гюров и Формация Фолк арт ще пеят пред Драматичния театър в Кюстендил, в четвъ...

МОДЕРНА И ДОСТЪПНА СРЕДА ЗА ВСЕКИ КЮСТЕНДИЛЕЦ

Планира се изграждането нов модерен екопарк на треиторията на града, с паркови зони, детски и спортни площадки и с много място за развлечение и зелени площи.

Стремежът на Петър Паунов и Местна коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци е чистата и здравословна среда да се пренесе във всеки един от кварталите на Кюстендил, за да може тази модерна и екологична инфраструктура да бъде осигурена и в малките население места.

ПОДЗЕМНИ КОНТЕЙНЕРИ ЗА СМЕТ В КЮСТЕНДИЛ И СЕЛАТА

Петър Паунов преборва демографската криза с революционен подход

Петър Паунов възражда десетилетната слава на местните минерални извори с целебната им сила в лечението на безплодие. Основен приоритет ...

Промяна на системата за сметосъбиране и сметоизвозване, предлага Петър Паунов. Проектът предвижда да подмяна на сегашните контейнери и кофи с 3-кубикови подземни контейнери, които, ще имат по-добра вместимост, няма да заемат значителен обем над земята и ще се ограничи разпиляването на боклука.

Предвижда се цялостна програма за сметосъбиране – разделно и екологично, за да получат кварталите съвсем различен. В малките населени ще бъдат създадени компостери, където зеленият отпадък да може да се превърне в естествен тор.

СУБСИДИИ ЗА АВТОБУСИ И ТАКСИТА

Разработени са комплекс от мерки във връзка с пътната безопасност. Общината ще субсидира лицензирани автобусни линии и таксиметрови компании, за осигуряване на достъпен и екологичен транспорт, за да се постигне достъпен, удобен и екологичен транспорт, ,да се избегнат задръстванията и да се щадим цялостната инфраструктура – пътни настилки, тротоари и зелени площи.

Предвиждат се субсидии както за таксиметровия превоз, така и вътрешно градски автобусни линии. Субсидията ще дойде от икономиите, които ще се реализират от налагащите се непрекъснати ремонти на разрушени настилки, изпочупени тротоари и увредени градинки.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от КЮСТЕНДИЛ:

Слана и лед в Кюстендилско

Защо наричат Кюстендил "градът на изворите"?

Стотици глоби за неправилно паркиране в Кюстендилско

Кметът на Кюстендил: След 6 години блокаж до края на 2024 г. ще имаме нов общ градоустройствен план

Кюстендил посреща над 1500 участници от маскарадни групи в Първия национален маскараден фестивал „Джамала“ 2024 г. (СНИМКИ)

Кюстендил въведе "синя зона"

В Кюстендил одобриха новата заплата на кмета

Шест обекта в Кюстендил с осигурено финансиране за догодина

Новият кмет на Кюстендил: Открих скрити дългове за 6 млн. лв (ВИДЕО)

Денков освободи зам.-областния управител на Кюстендил Кристиян Иванчов

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com