11-ите „Дни на планинската вода” в Тетевен ще се състоят на открито

2083
11-ите „Дни на планинската вода” в Тетевен ще се състоят на открито
Снимка: община Тетевен

Единадесетото издание на „Дни на планинската вода” в гр. Тетевен по всяка вероятност ще се състои на открито заради пандемията COVID-19. Това съобщи проф. д-р Игнат Игнатов, организатор на събитието. 

Съорганизатор на традиционната проява е Община Тетевен, а очакванията са при удобен момент Дните да бъдат проведени сред природата с участието на лектори и младежи, които ще имат възможността да изследват водата в района заедно.

Проф. д-р Игнатов съобщи още, че Тетевен продължава да се ползва с изключително висок имидж, що се касае до спортната подготовка на елитни атлети. Своето заключение той направи след провелото се на 22 юни 2020 г. в гр. София 21-во издание на Международната конференция по спортна медицина, организирано от Българския футболен съюз, на което своето мнение са изразили ръководители на елитни отбори.

Професорът сподели, че това е било неговото четвърто участие в събитието като лектор, като за втори път е бил поканен като пръв лектор на конференцията, на която е представил и доклада си  на тема „Ефекти на вода Католит, метиленово синьо в Oxidal, колоидно наносребро и Моринга при вируса SARS-CoV-2 и заболяването COVID-19. Дезинфекция с вода Анолит при футбол”. Предходните три участия са били свързани с хидратация и тази тема е актуална за световното първенство в Катар.

Той е съавтор с д-р Ивайло Якимов от ПФК „Лудогорец“ по темата за хидратацията на елитните спортисти и техните върхови постижения вследствие на нея, като поддържа основната теория, че само добре хидратирания спортист постига високи спортни постижения. Консултира се и с д-р Валентин Великов от ПФК „Лудогорец“. Доказателствен принос за тезата е научният престой на проф. Игнатов в Япония през 2018 г. и работата по изследване на вода Католит (електрохимично активирана вода с налични свободни електрони, решаваща проблема с възникване на млечна киселина в мускулите на спортистите) в Българската академия на науките.

Кметът на Тетевен към абитуриентите: Стъпвайте смело напред!

На 26-ти юни дванадесетокласниците от випуск 2020 година от трите тетевенски гимназии - СУ ,,Георги Бенковски“, ПГ по СЕУ и НПГГС...

За неговото участие и принос към развитието на конференцията през годините и научните му успехи, на проф. д-р Игнат Игнатов бе връчен диплом от действащия президент на БФС Михаил Касабов, който е съгласуван и с д-р Михаил Илиев и д-р Матев, членове на медицинската комисия на Съюза.

Същевременно бе публикувана статия за водите в престижни медицински издания, върху която проф. д-р Игнатов е работил с колеги от Министерство на здравеопазването - д-р Илияна Янева и от Националната спортна академия – проф. д-р Незабравка Генчева, доц. Тодор Маринов, д-р Марияна Ангелчева и перспективния студент по медицина и Иван Ангушев.

До този момент на всички проведени конференции проф. Игнат Игнатов винаги е говорил за качествената вода и посочвайки гр. Тетевен като отлично място за подготовка на спортисти именно заради отличните условия – висококачествена планинска изворна вода и отлично качество на въздуха.

„Тетевен може да продължи да развива и в бъдеще изключително сериозна дейност, свързана с подготовката на елитни спортисти, това е особено важно в криза като COVID-19, в която битката за туристи и внимание е сериозна и само най-добрите места ще запазят имиджа си на квалитетни дестинации. Тетевен е известен като отлична спортна дестинация. Нямам търпение отново да проведем „Дни на планинската вода“ в родния ми град, благодаря на кмета на Община Тетевен – д-р Мадлена Бояджиева и нейния екип, че подкрепят инициативата и разбират важността й, като същевременно полагат усилия за туризма в общината!“ допълни още проф. д-р  Игнат Игнатов.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Училището „Сава Младенов“ в Тетевен отбеляза 115-та си годишнина (СНИМКИ)

Направил им забележка: В Ловешко ученици нападнаха възрастен мъж

В Тетевен се проведе обучение на педагози от детските градини и училищата

Проведоха се практическа тренировка и учение на тема „Действия на общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия и съставните части на ЕСС при възникване на земетресение“

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч