Грамота за читалище в Ловеч заради Люляковите музикални вечери

26782
Грамота за читалище в Ловеч заради Люляковите музикални вечери

Ловчанското читалище "Наука - 1870 година" спечели грамота на Министерството на културата "За принос в развитието на читалищното дело в България". Призът е за организирането и провеждането на Люляковите музикални вечери миналата година.

Проектът за тях е съвместен на Ловчанското читалище и Драматичния театър в Ловеч, той получи финансиране от общината на базата на правила за разработване и финансиране на събития и дейности от културния календар и се проведе под патронажа на Министерството на културата, съобщиха от пресцентъра на Община Ловеч пред информира кореспондентът на Actualno.com в града Биляна Тихова.

10-годишна ловешка художничка сред десетте най-високо оценени в национален конкурс на БАКБ

10-годишната Симона Иванова, възпитаник на арт клуб „Гея“ към Общинския детски комплекс в Ловеч с преподавател Кремена Попо...

Люляковите музикални вечери продължиха от 8-ми до 11-ти май, 2014 година. Реализирането на събитието отговори на очакванията на много граждани на Ловеч за възраждане на музикалните дни за среща с големите имена в българското професионално музикално изкуство - традиция, прекъсната за 19 години. Гостуваха Държавна опера - Русе, със спектакъла „Кармина бурана“, балет „Арабеск“ с „Кармен“, Теодосий Спасов и Плевенската филхармония.

С този проект Ловчанското читалище кандидатства в конкурса на Платформа АГОРА за читалища, които заедно с хората от съответното населено място са допринесли за подобряване на живота на местната общност и са предизвикали промяна в своя град или село.

Тази година Ловчанското читалище съвместно с Драматичния театър отново спечели финансиране от общината за провеждане на Люлякови музикални вечери 2015 (08.05-11.05.). Гостуват студио „Примо“ с диригент Максим Ешкенази, Софийската опера и балет, Хилда Казасян и Розалина Мочукова и Руслан Мъйнов с оркестъра на Държавна опера – Русе.

И тази година Люляковите музикални вечери ще се проведат под патронажа на Министерството на културата.

Община Ловеч обявява конкурс за бизнесмен и инвеститор на 2014г.

Община Ловеч обявява конкурс за признание на приноса в развитието на икономиката в общината. Направленията са две – „Инвест...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч