Жители и гости на Тетевен посрещнаха с хоро и заря новата 2020 година (СНИМКИ)

7879
Жители и гости на Тетевен посрещнаха с хоро и заря новата 2020 година (СНИМКИ)
Снимка: община Тетевен

Новата 2020 година и следващото десетилетие бяха посрещнати на пл. Сава Младенов от стотици жители и гости на гр. Тетевен и общината. В новогодишната нощ всички вдигнаха наздравици с червено вино и се почерпиха с новогодишна баница с късмети. За доброто настроение на присъстващите бяха обособени зони, където по-зиморничавите да се стоплят, а площадът традиционно се превърна в празничен дансинг.

Вечерта започна с концерт на обичания дует „Шик“ и празнична програма от дисководещ и продължи под звуците на кръшни хора, които не спряха и в Новата година.

За да отправи своето приветствие в минутите преди полунощ, на сцената се качи и д-р Мадлена Бояджиева – Кмет на Община Тетевен:

„Скъпи съграждани, уважаеми гости,

Делят ни броени минути до началото на 2020 г., на прага сме и на новото десетилетие. Изпращаме едни тежки 10 години, за да посрещнем предизвикателствата на новите 10 и да положим усилия всичко добро, сторено до тук, да бъде надградено достойно.

Нека благодарим на хората, които са винаги до нас и ни подкрепят, нека засвидетелстваме уважение към всички тези, които са ни помагали пред изминаващата година, нека благодарим за възможностите, които сме получили, поводите за гордост, уроците и изпитанията, които са ни направили по-добри хора.

Историята на нашия народ ни е научила, че единствено обединението ни прави силни, успяващи и непоколебими в името на бъдещето. Нека градим мостове помежду си, нека рушим стените на безразличието, нека помагаме на всеки, който се уповава на нас, нека се осланяме на надеждата за доброто, което предстои, нека вярваме и работим, за да го има в дните ни!

Пожелавам на всички една по-добра, по-мирна, по-успешна и по-щастлива година! Бъдете здрави и щастливи и нека новата 2020 г. Ви донесе всичко, което желаете!

На многая лета и нека Бог ни благослови!“

В първата минута на новата година сгушеният под снежна пелерина Тетевен бе озарен от пъстроцветни фойерверки, които осветявайки снега напомниха на събралото се множество, че новото десетилетие е като нов бял лист, върху който всички заедно ще получим шанса да „рисуваме“ в името на светлото бъдеще!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com