Кметът на Тетевен осъди на първа инстанция местния лидер на БСП

29271
Кметът на Тетевен осъди на първа инстанция местния лидер на БСП
Снимка: Община Тетевен

Интересен обрат претърпя дело, по което кметът на Тетевен д-р Мадлен Бояджиева беше обвинена от общинския съветник и председател на местната структура на БСП Цецка Димитрова, че е извършила длъжностно престъпление.

Според Районния съд в Етрополе обаче Димитрова е набедила Бояджиева, като е съзнавала какво прави. Това може да доведе до наказание от 1 до 6 години затвор и обществено порицание, сочи чл. 286 от Наказателния кодекс. Решението на съда в Етрополе е от 6 юли тази година. Вече е изпратена преписка на прокуратурата за престъпление от общ характер набедяване.

Отмениха бедственото положение в община Тетевен

Бедственото положение в община Тетевен беше отменено тази сутрин. До обявяването му се стигна заради щетите от наводненията миналата се...

Случаят касае подадени сигнали до прокуратурата и редица други институции от Цецка Димитрова по повод на проведена обществена поръчка с предмет "Сметосъбиране, сметоизвозване на битови отпадъци и поддръжка на местата за обществено ползване на територията на Община Тетевен". По повод на подадените сигнали е била образувана предварителна проверка на изложените от Димитрова твърдения по пр.пр. № 1378/16 г. по описа на Окръжна прокуратура Ловеч, която е приключила с постановление на наблюдаващия окръжен прокурор за отказ да се образува досъдебно производство, поради липса на данни дори за нарушение на Закона за обществените поръчки (ЗОП), още по-малко за извършено престъпление по чл. 282 от Наказателния кодекс. Законосъобразността на въпросната обществена поръчка е потвърдена окончателно на всички възможни инстанции с Решение № 565/11.08.2016 г. по преписка № 324/2016 г. по описа на Комисията за защита на конкуренцията и с Решение № 12888/29.11.2016 г. по адм. дело № 10801/2016 г. на тричленен състав на Върховния административен съд.

След това има няколко отвода на съдии от съда в Тетевен, като делото е прехвърлено на Районния съд в Ловеч, но и там отказват да го гледат, а накрая Върховният касационен съд (ВКС) посочва, че делото трябва да бъде гледано в Тетевен.

На 26 май съдия миналата година Ани Георгиева образува дело № 189/2017 г., но то така и не тръгва след цели 9 заседания, които не се провеждат и постоянно се отлагат заради здравословни проблеми на Цецка Димитрова и на няколко адвокати-защитници, които често биват сменяни. От предоставените медицински документи и молби от общинската лидерка на БСП се вижда, че Димитрова и адвокатите и боледуват последователно от: глосит – възпаление на езика; изкълчване, навяхване и разтягане на колатерална ставна връзка на коляното; хипертонично сърце; предсърдно мъждене и трептене; остър туболоинтерстициален нефрит; хроничен пансинуит. През февруари тази година ВКС пренасочва делото към съда в Етрополе и там вече делото, под № 24/2018, стига до край. Димитрова е имала 7 дни да обжалва.

Кметът на Тетевен сезира главния прокурор за продажба на част от улица от неин предшественик

В края на ноември месец кметът на Тетевен д-р Мадлена Бояджиева получава сигнал, че 392 квадратни метра от улица са станали частна собс...

Специално по отношение на обществената поръчка за събирането и извозването на отпадъци на територията на Община Тетевен, Мадлен Бояджиева печели и дело срещу управителя на обжалвалата фирма "Еко Титан" ЕООД Кристиян Георгиев Динев. В хода на съдебното следствие по нчхд № 581/2017 г. по описа на Районния съд в Плевен, Динев признава, че в подаден сигнал до РИОСВ - Плевен неправомерно е наклеветил кмета, поднася публично извинение и се съгласява да заплати парично обезщетение на Бояджиева.

Интересен детайл е, че за многобройните отлагания в съда Цецка Димитрова ползва юридическите услуги на адвокати, които защитават в сходни казуси Динев, както и бившият кмет на Тетевен Милен Ганев Милев, който от повече от две години е подсъдим за длъжностни престъпления в особено големи размери в Окръжен съд Ловеч, като на делото срещу него също не може да се даде ход поради здравословни причини.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Децата от ДГ „Васил Левски“ в Тетевен наричаха за здраве и пресъздадоха обичая „Пейкуване“

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч