Нанков: Ресурсът на МРРБ е впрегнат в политическата кампания, потърпевши са обикновените хора

1830
Нанков: Ресурсът на МРРБ е впрегнат в политическата кампания, потърпевши са обикновените хора
Снимка: МРРБ

И в тази, трета за годината предизборна кампания, темата за пътищата в област Ловеч неотменно присъстваше в разговорите ни с хората. Направено беше много и българските граждани го виждат. Имахме и график за следващите години. Начинът, по който се работи сега в МРРБ обаче не ми дава оптимизъм, че започналите и планирани ремонти ще завършат в обозримо бъдеще. За съжаление. Целият ресурс е впрегнат в политическата кампания и е изоставено темпото, с което работехме ние. Защото именно в това е успехът на добрия мениджмънт - да планираш работата във времето, да вървят паралелно подготвителни дейности и законови процедури, за да имаш готовност да излезеш на терен за строителство веднага щом прикючат административните процедури. А не тепърва да мислиш за материали, машини и пр. Особено ако конюнктурата на пазара е цените им да растат.

Ремонтите, които успяхме да реализираме през последните години, бяха крайно необходими. Някои крайно неотложни. Но не и незаконно – както твърдят „ревизорите“ от служебната власт. Нито без гаранционни срокове – другата им любима теза. В строителството няма дейност без гаранция за добро изпълнине – и тя е строго регламентирана в нормативната уредба и в съответните договори. Свършихме много, но нуждите по региони са многократно по-големи. Българските данъкоплатци трябва да са спокойни, че осигуреното финансиране е било разумно инвестирано в най-належащите обекти. Всичко друго е политическо говорене и времето ще докаже правотата ни.

Това заявява чрез профила си във Фейсбук бившият регионален министър Николай Нанков.

Ето какво посочва още той:

Николай Нанков: 228-те нелегални машини са подигравка от ЦИК

Какво се случва в държавата? Дива полицейщина. Да проснеш болен човек без съпротива на пода и да извадиш жена от банята – това е ...

Какво изпълнихме в област Ловеч: 2017 г.- 2020 г. бяха рехабилитирани и ремонтирани около 40 км - обходът на Ловеч с тунела, който бе в аварийно състояние, входът на Троян, отсечки от Боаза-Тетевен и гара Добродан - с. Дълбок дол, входът на Луковит и изходът му за Червен бряг, както и обходът на Летница. От средата на 2020 г. до този момент се възложиха за изпълнение превантивни ремонти и ново строителство на около 80 км. Преди дни беше пуснат новият мост на река Бели Осъм в Троян, част от усилията на нашето правителство и АПИ за изнасяне на тежкото движение от центъра на града. Пред завършване са отсечките Голяма Желязна-Борима, с. Изворче-Ловеч, а на пътя Тетевен-Рибарица остават само довършителни работи. Ремонтират се Ловеч-Севлиево и Априлци-Велчево.

В резултат на работата на МРРБ и АПИ за подобряване на пътната инфраструктура в областта по наше време бяха планирани ремонтни на близо 160 км пътища за втората половина на 2021 г. и за 2022 г. Най-належащи в плановете ни бяха отсечките Дерманци-Торос-Боаза, Дерманци-Луковит, Ловеч-Орляне-Каленик-Угърчин, които се ползваха интензивно при строителството на 1, 2 и 3 лот на автомагистрала „Хемус“. Важни са и планираните ремонти на Батулци-Златна Панега /обход при строителството на скоростния път Ботевград-Мездра/ и Ловеч-Летница. 6 свлачища в област Ловеч също бяха планирани за укрепване.

Получаваното доверие към нас сме оправдавали с много работа и грижа за състоянието на пътната инфраструктура в областта. Гаранцията да излезем от застоя е само една – отново да получим доверието на хората за управление на страната.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com