Тетевенско село с обновено училище (СНИМКИ)

6257
Тетевенско село с обновено училище (СНИМКИ)
Снимка: община Тетевен

В община Тетевен бе открито поредното обновено училище – „Васил Априлов“ в село Градежница. Кметът на общината д-р Мадлена Бояджиева и директорът на школото Детелина Силянова прерязаха лентата и пожелаха "На добър час" на учениците.

"Благодаря на директора на училището, на учителите и на всички, които взеха участие в това обновяване. Винаги съм казвала, че образованието е изключителен приоритет, защото децата са нашето бъдеще. Затова тези деца и колектива на училището заслужават да творят, да се учат и да работят в подходяща и приятна среда. Трябва да даваме нашата подкрепа за креативните идеи, за новото, което се харесва и на децата. Благодаря и на г-н Еленко Начев и Министерство на образованието и науката за отпуснатите средства. Видно е, че Правителството поставя образованието като приоритет“ – добави д-р Бояджиева.

Сред гостите на откриването бяха депутатът Иван Миховски, областният управител Георги Терзийски, началникът на Регионалния инспекторат по образованието в Ловеч Еленко Начев, председателят на ОБС Тетевен Мария Стойчева – Председател на ОбС Тетевен, Борис Врабевски – Зам.-кмет на Община Тетевен, Свилен Русинов – Зам.-кмет на Община Тетевен, учители, ученици и родители.

След прекрасното тържество по повод откриването на обновеното училище, бе представена история от създаването и развитието през годините на ОУ ,,Васил Априлов“, както и резултатите от положения труд през 2018 година в името на подобряване учебната среда за децата.

За периода бе реализиран проект по ПУДООС /Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда/ ,,От любов към природата“ на стойност 5 000 лева, който включва изграждане на класна стая сред природата и съоръжения около нея. При реализация на проект ,,ИКТ в образованието“ на стойност 1 500 лева, учениците имат постоянен достъп до интернет. Извършен е основен ремонт на покрива на училището, финансиран от средства на Община Тетевен на стойност 42 968,50 лева.

Благодарение на съдействието на д-р Мадлена Бояджиева и Еленко Начев, в училището бяха изградени нови санитарни възли вътре в самата сграда, тъй като досега тоалетните се намираха извън нея. Проектът е финансиран от Министерство на образованието и науката и е на стойност 45 000 лева. поставени са и нови шкафчета, осигурени от НП ,,Осигуряване на съвременна образователна среда“ – Модул ,,Осигуряване на ученически шкафчета“ на стойност 5 000 лева.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЛОВЕЧ:

Община Тетевен ще получи финансиране от МРРБ за още два проекта

Пролетен концерт и базар в Тетевен по случай Лазаровден и Цветница

В Тетевен се проведе VIII-то издание на фестивала „Здравей, здраве“

Училище в община Тетевен отбеляза своя патронен празник

Кметът на Тетевен: Проблем за общините е неосъвременената правна рамка

Кметът на Тетевен взе участие във Форума за икономическото, социалното и териториалното сближаване

Кметът на Тетевен награди участниците в Международния конкурс "С очите си видях бедата"

Кметът на Тетевен подписа споразумение с МРРБ за подмяна на водоснабдителната мрежа в града

Демонстрации, базар и изложба съпроводиха Европейските дни на художествените занаяти в Тетевен

Община Тетевен ще се включи в деветото издание на Европейски дни на художествените занаяти - 2024

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Ловеч