България изпреварва световните тенденции във фитнеса

2468
България изпреварва световните тенденции във фитнеса
Снимка: Pulse fitness&Spa

Последното десетилетие се характеризира с истински бум във фитнес индустрията, която се очаква да продължава своя подем и занапред. Темпът на растеж е 8,7% в световен мащаб, като се очаква приходите тази година да достигнат близо 100 млрд. долара. Хората все повече се вълнуват и са готови да опитат нови и нови видове тренировки. Техните изисквания и очаквания към качеството и разнообразието на услуги във фитнес центровете се увеличава. Потребителите стават все по-взискателни.

През последните години се наблюдават няколко фитнес тенденции, които се очаква да бъдат водещи и за 2020 г. Сред тях разбира се са високо интензивните интервални тренировки, известни с абревиатурата си на английски HIIT, spinning и функционалните тренировки. Водещите световни фитнес клубове обаче започват все повече да дават приоритет на духовното и менталното благополучие. Според специалистите в областта, „Тренировките за душата“ ще излязат на преден план през новата година. Фокусът ще бъде върху психичното здраве преди и след тренировката.

България се оказа сред държавите отличници, в които фитнес индустрията успява не само да улови водещите световни тенденции, но и да бъде новатор като изпреварва страни като Великобритания. На острова в момента бутиковите фитнес студия са истински хит, които на свой ред са започнали да предлагат организирани преходи сред природата. У нас отдавна потребителят получава същото качество при това в много по-достъпна среда. Философията на бизнес модела на фитнес и спа веригата “Pulse Fitness” се оказа в известна степен пророческа за бранша. Преходите сред природата съчетани с подбрани интересни маршрути са отдавна запазена марка на българската верига. Залага се на концепцията от разнообразни възможности за тренировки, задоволяващи максимално очакванията на потребителите, които все повече ценят своето лично време. За тях това е не само време за поддържане на добрата физическа форма, но също така време за релакс, да бъдеш със себе си и сам да прецениш как да го изживееш – сам или в компания.

По-гъвкавите мениджъри започват да използват фитнес и спа центровете, като място, в което техните подчинени да прекарат време заедно в неформална среда. Проучванията сочат, че събирането на екипа извън стандартната работна среда, заздравява връзките между служителите, тяхната продуктивност и подобрява културата на взаимодействие. Особено подходящи за подобен цели са spinning тренировките. В това отношение най-новият фитнес и спа център на “Pulse Fitness” в Младост несъмнено е изпреварил времето си. Той се очертава да се превърне в отлично място за организирани групови тренировки и почивка насред динамиката в града. “Pulse Fitness Младост” разполага с иновативно 5D спининг студио, което пресъздава уникално преживяване за сетивата.

Уелнес и спа зоните във фитнес центровете тепърва ще претърпят своето развитие. Те постепенно се превръщат и в място за общуване и социализация. Затова е важно при тяхното проектиране и изграждане да се има предвид възможността за контакт между клиентите. Ако за едни фитнес залата и спа зоната са място за усамотение, то за други пък е възможност да прекарат време със своите приятели или колеги и да не са сами сред непознати. Но как да се задоволят толкова различни желания и потребности? И възможно ли е? Мениджмънтът на “Pulse Fitness” доказа, че е възможно! Решението е в повече пространство и усет към това, което предстои в тази все по-динамична и променяща се индустрия.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com