Четири спирки = четири победи за Гари Хънт

15910
Четири спирки = четири победи за Гари Хънт

Четвъртата спирка от Световните серии Red Bull Cliff Diving за 2015 поднесе втория за сезона английско - колумбийски подиум. Българинът Тодор Спасов (на снимката) превъзхожда бившия "майстор" от подиума в Копенхаген - руснака Силченко.

Времето в Дания може и да се мени от градушка на ярко слънце в рамките на пет минути, но нищо не можа да спре настоящия шампион по височинно гмуркане Гари Хънт да добави своята първа победа от Копенхаген към впечатляващата си колекция. Пред 35-хилядна публика британецът завърши с 511,60 точки, водейки сънародника си Блейк Олдридж, (476,85 т.) и колумбиеца Орландо Дюк (463,60 т.). От началото на сезона атлетите доминират подиума за пореден път и сега затвърдиха челните си позиции в цялостното класиране.

Cliff Diving легенда се завръща в Колумбия за откриването на сезона

Безспорната "кралица на Карибския бряг“ е началната спирка за елита на височинното гмуркане и ще приветства сезон от 8 поредни сп...

Докато на датския подиум бяха стъпили някои от най-известните лица в спорта, Артьом Силиченко (12-ти), победил тук през 2013-та с най-високо оценено гмуркане в спорта до момента, дори не достигна топ 8, предвождан в съревнованието от българина гмуркач с уайлдкард Тодор Спасов.

Също така сложността на програмата на завършилия четвърти Дейвид Колтури (9-ти) не бе достатъчна да победи изящното гмуркане на мексиканеца Джонатан Паредес.

Четири спирки след началото на надпреварата, цялостното класиране показва превъзходството на Гари Хънт, който добавя към резултата си още един максимум брой точки (200) от Копенхаген. Орландо Дюк заема второто място, Блейк Олдридж е номер 3, а най-младите спортисти в надпреварата-Дейвид Колтури и Джонатан Паредес, завършват петорката до момента.

Оставяйки най-северната спирка от Сериите зад гърба си, след четири седмици състезанието се завръща към архипелага и Азорските острови.

Да се гмурнеш в 23-метров скок на свободата

Градът, който никога не спи се пробуждаше, когато Орландо Докуе от Колумбия скочи в пристанището на Ню Йорк в Манхатън, в понеделник су...

Там, във впечатляващо 3-секундно свободно падане, мъже и жени за пореден път ще покажат спортно изящество и техника, достигайки 85 километра в час.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт