Човекът, който пробяга 5000 километра

5567
Човекът, който пробяга 5000 километра
Снимка: PR Agency AVS

Тодор Димитров - Ел Капитан, завърши най-дългото състезание в света "Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили" за 51 дни 17 часа 8 минути 38 секунди, стана един от 44-те бегачи, завършили състезанието през 20-годишната му история и се класира на 40-то място. Той е едва 44 човек в света, успял да премине маршрута - едно доказателство за удивителната природа на човека, за неговия неограничен потенциал.

Рекордът на състезанието е 40 дни 9 часа 6 минути, поставен през 2005 година от Ашприхатал Алто (Финландия). Националният рекорд на България е 50 дни 13 часа 48 минути 57 секунди и е поставен от Шопан (Цветан) Цеков през 2006 година.

"Не е нужна само физика, трябва да бягаш със сърцето. Когато човек преодолее такова нещо определено усеща, че невъзможното става все по-малко. Невъзможното до голяма степен е в ограничението на нашия ум", сподели Тодор Димитров след своя изключителен подвиг.

Той добави, че е преживял много болезнена стомашно-чревна инфекция, но не се е отказал от дневната "доза" бягане - 97 километра. Дневно всеки състезател има по две 10-минутни почивки и в тези почивки поема максимално количество вода и храна. Така Тодор е поемал по 10-12 000 калории, за да издържи нечовешкото изпитание.

Никой не може да направи такова постижение сам, твърди маратонецът преплувал Бургаския залив

Цанко Цанков стана първият човек преплувал Бургаския залив от край до край. Той направи своя исторически опит на 17 юли 2019 година. Ст...

Състезанието "Шри Чинмой Себенадминаване 3100 мили" е една от най-трудните, биологично невъзможни прояви за издръжливост. Външните предизвикателства пред които се изправят бегачите са, че те бягат в кръг в продължение на 52 дена без прекъсване, износват повече от 15 чифта маратонки и бягат повече от два маратона на ден (60 мили или 97 км), обикалят трасето (тротоара около едно училище и няколко игрални площадки в Куийнс, Ню Йорк) повече от 5600 пъти. Бегачите се хранят докато бягат, почиват минимално и прекарват възможно най-много време на трасето. Състезанието се провежда в месеците юли и август, от 23 години насам. Бегачите са изложени освен на огромното натоварване, също и на най-горещите дни от годината, изпепеляващото слънце, както и летните бури, които не са рядкост.

Основателят на състезанието Шри Чинмой казва: "Ако живеем в сърцето, невъзможното не съществува" и „Ние всички сме наистина неограничени, ако само се осмелим да предизвикаме възможностите си и имаме вяра".

Постиженията на Тодор Димитров

Ел Капитан е завършил множество ултрамаратони в Европа, Азия и Америка, включително 3 шестдневни ултрамаратона, пет 24-часови бягания, обиколката на Мон Блан (UTMB), както и маратон в Кабул, Афганистан. Национален рекордьор на 6 дни с пробягани 707 км.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Контузии застрашават класирането на Милов и Назарян за Париж 2024

Багата слага ново начало с битка срещу 9 години по-млад руснак

Спорт по телевизията днес - 28 март 2024 г.

Кобрата: Галата ще бъде зашеметяваща, имам насрочен мач с Чар за световната титла

Голяма звезда в таекуондото ще играе за България на Игрите в Париж

Нургюл Салимова: В Рейкявик повиших рейтинга си и загрях за Турнира на претендентките

Атентатът в Москва буди опасения за терористична атака на Олимпийските игри в Париж

3 години по-късно: Рускиня взе златния медал на хваната с допинг българка

Почина един от най-активните деятели на леката атлетика в България

Краснобаева и Брезалиева с нови 5 медала за България от Световната купа в Палео Фалиро

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт