Дафовска готова да си тръгне заради провала в биатлона

10324
Дафовска готова да си тръгне заради провала в биатлона
Снимка: БГНЕС

Президентът на Българската федерация по биатлон Екатерина Дафовска е готова да се раздели с поста си след края на сезона. Олимпийската шампионка на 15 км от Нагано'98 не скри разочарованието си от слабото представяне на Красимир Анев и компания в Сочи.

"Можеше и много по-добре да бъде, но стрелбата ги провали. Особено в спринта. Бягаха с отлични време - и Краси, и Владо, но за съжаление не успяха", каза Дафовска пред "Меридиан Мач".

След края на олимпийския цикъл предстои Отчетно-изборно общо събрание на федерацията и Дафовска не се притеснява от евентуалните критики. В хода на сезона, а и по време на Игрите сега състезателите често се оплакваха от лоши ски и че те са причината за слабите времена.

"Направили сме всичко по силите си да им осигурим най-добрите ски. Но като отидеш при производителя, той иска класиране. И то в топ 30... Грешките на нашите в Сочи дойдоха в стрелбата, не от ските", ядосваше се Катя. Съдбата на треньора на мъжете Георги Фъртунов пък ще бъде обект на разглеждане от Управителния съвет на федерацията.

Имаме шест медала от зимни Олимпиади, седмият е мираж

Първото българско участие на Зимна Олимпиада е през 1936 година в германския курорт Гармиш-Партенкирхен. Тогава в надпреварата стартира...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт