Данъчните в Русия подгониха Фетисов, влиза в съда като обвиняем

8070
Данъчните в Русия подгониха Фетисов, влиза в съда като обвиняем

Легендарният хокейст Вячислав Фетисов се забърка в грозен скандал с данъчните в русия, съобщава руска телевизия. Той стана обвиняем за укриване на собственост и имоти. В новата си данъчна декларация за доходи, най накрая обявил имот, които притежава от прпеди 3 години, но досега не е декларирал. става въпрос за това, че има елитно жилище, чията площ е хиляди квадратни метри, намира се в елитна сграда, в центъра на Москва.

По-рано, Фетисов категорично опроверга, че е собственик на недекларираната недвижима собственост. Той обвини в лъжа опозиционера Алексей Невални за публикуваната информация за злополучното гилище.

Канада схруска и Швеция, златният медал отново е за кленовите листа

Може би най-очакваният финал на Зимните олимпийски игри в Сочи – този в мъжкия хокеен турнир, протече без никаква интрига и се пр...

Сега обаче известният хокейст стана обвиняем в скандал на укриване на имущество. Делото е заради това, че членът на Съвета на федерациите и легенда в хокея, е признал ца въпросния апартамент, като го е записал в новата си декларация за доходи и имоти. Той декларирал, че е притежател на апартамент с площ от 1051 кв. м. в Москва, който обаче е на името на съпругата му.

Съществуването на такъв имот не е престъпление, а това, че той го е укривал, коментират от медията.За въпросното, суперлуксозно жилище пръв съобщи Алексей Невални, през септември 2013 г. Според него този имот юридически е на името на съпругата на Фетисов още от 2011 г. Но въпреки това хокейстът не е записал семейната собственост в декларациите си през 2011 г., нито пък в тази за 2012 г.

След като бил разобличен от Навални, Фетисов не скрил възмущението си и заявил, че ще даде опозиционера на съд.

"Най-главното за мен е, че ме обвинява човек, който е следствен за измами и машинации. Той е измамник и смята, че и другите са такива", казва Фетисов. Специална комисия на Съвета на Федерациите се занимава с имотното състояние на Фетисов. Тя не откри никакви нарушения.

Финландия преби САЩ и взе бронзовия медал в хокейния турнир в Сочи

В истинска сеч се превърна малкият финал в мъжкия хокеен турнир в Сочи. Отборът на САЩ, който беше сочен за фаворит за медал и дори тит...

Според нея, той е декларирал жилища с площ -289,2 кв. м и 382,4 кв. м, които като ги обединил получил жилище от 1051 кв. м. "Истината, макар и математически погледната, не е особено убедителна", коментира Newsru.com.

Едва тази година Фетисов е декларирал имота. Освен това той е записал в данъчната си декларация още два апартамента. Единият е в Русия - 132 кв. м. и в САЩ - 220 кв. м. Също така е декларирал къща в САЩ от 1200 кв. м. и земя - 2000 кв. м. Според декларацията му, в Русия е собственик и на - 8800 кв. м. Всичко това прави 10.5 млн.

рубли за 2013 г. които е изкарал Фетисов, а съпругата му е заработила 10.8 млн. рубли, пресмята изданието.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com