Голям зимен форум в Боровец през месец февруари

23545
Голям зимен форум в Боровец през месец февруари
Снимка: Getty Images/Guliver

Трескава подготовка за сезон Зима 2013-2014 в Боровец преди официалното му откриване на 14-ти декември.Има защо обаче, поради факта, че зимният ни курорт ще приюти голям ски форум, а именно Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014. То ще донесе много престиж, както за Боровец, така и за българския туризъм и спорт.

Голямото спортно събитие ще отличи предстоящия зимен сезон и за пореден път ще постави Боровец на картата на международните състезания, предизвиквайки световен интерес. На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 гoдина. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона. Освен подготовката за голямото събитие, концесионерът на пистите в Боровец продължава мащабната си инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро.

Детска ски градина на Боровец – вълшебни забавления за най-малките

Ски училище „Бороспорт” предлага целодневна детска ски градина за деца от 4г. до 7г., детско ски училище за деца от 7г. до...

Новият сезон ще изненада особено приятно почитателите на зимните спортове като намали опашките пред лифтовете и улесни достъпа до лифтовите съоръжения благодарение на новата система с безконтактно преминаване и откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети – близо до долна станция на лифт "Мартинови бараки" и в хотел "Рила". Лифт картите ще може да се презареждат през интернет - друго голямо удобство за гостите на Боровец. Цените на лифт картите и билетите остават непроменени – еднодневната карта за възрастни е 55 лв., а за деца – 33 лв. Нощното каране за възрастни е 22 лв. Запазват се цените от миналия сезон и за всички ски и сноуборд пакети за наем на екипировка, ски и сноуборд уроци, както и другите услуги. През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково и Ястребец и закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване вече има и в отсечката при финала на писта "Ястребец 1", като по този начин се осигурява идеалното заснежаване и обработване на нaд 300 дка писти в курорта, осведомява БГНЕС.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com