Женската щафета на 4 х 100 м с квота за европейското

8705
Женската щафета на 4 х 100 м с квота за европейското

Женската щафета на България на 4 х 100 м взе квота за участие на Европейското първенство по лека атлетика, което ще се проведе в Хелзинки от 27 юни до 1 юли. Квартетът, който в момента е 14-и в Европа ще опита да подобри постижението си и да атакува и квота за олимпиадата в Лондон по време на Открития държавен шампионат на България, който ще се проведе на 15-16 юни в Сливен.

Към момента българските атлети са покрили 25 квоти за Евро 2012. Крайният срок за покриване на норматив за участие в шампионата на Стария континент в Хелзинки е 16 юни.

Ден за гордост: Петър Стойчев спечели квота за Олимпиадата

След като българският национален отбор по волейбол подпечата още вчера класирането си за Олимпийските игри с победа над Франция, преди ...

Снощи на силния турнир от сериите Premium на Европейската атлетика в Прага (Чех) Ваня Стамболова зае второ място на 400 м с препятствия с резултат от 54,72 сек. Преди водещата българска атлетка за 2011 г финишира само местната звезда Сузана Хейнова с 54,43 сек. Трета с 55,34 сек се нареди еврошампионката Наталия Антюх (Рус).

На турнира в Москва от сериите IAAF World Challenge Венелина Венева – Матеева зае четвърто място в скока на височина с резултат от 189 см. Първа със 198 см е Светлана Школина (Рус).

Редактор: Яна Баярова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com