Кралев: 70 млн.лв. ще бъдат вложени в спортни инфраструктурни проекти

6270
Кралев: 70 млн.лв. ще бъдат вложени в спортни инфраструктурни проекти
Снимка: БГНЕС

Над 70 млн. лв. са осигурени за инвестиции в големи инфраструктурни проекти през 2014 и 2015 г. Това обяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред БНТ.

20 млн. лв. са отпуснати за довършване на "Колодрума" в Пловдив, 13 млн. лв. за реконструкцията на Двореца на културата и спорта във Варна, на по около 1 млн. лв. възлизат ремонтите на стадион "Васил Левски" и зала "София", а 35 млн. лв. са налични за модернизацията на Зимния дворец.

"Виждате, че въпреки икономическата стагнация, държавата успява да намери средства. Откри се прекрасна зала в Русе с капацитет над 5000 души. Това е пример за ефективно публично-частно партньорство. Чрез промени в законодателството и разговори с частния бизнес ще опитаме да привлечем повече средства, защото публичните пари не достигат за големите инвестиции, които са необходими. Предстои на 30 август да бъде открита още по-голяма зала в Пловдив с капацитет 6200 места, която за концерти ще може да поеме 8000 души. Уникален колодрум с възможност за провеждане на състезания по още много видове спорт. На финална фаза е реконструкцията на Двореца на културата и спорта във Варна. Бяха отпуснати още 3 млн. лв. за довършване на външния облик и фасадата на залата. Започваме мащабни проекти в столицата – ремонти на зала "Фестивална", Зимния дворец, зала София, факт е ремонтът на стадион "Васил Левски" – тревното покритие, отоплителната система, пожарно известяването и отоплението са готови. Остава да сложим новото информационна табло, което ще е готова за мача с Норвегия и на 1-2 септември ще представим новото съоръжение", разясни Красен Кралев.

Относно шансовете за изграждането на втори гребен канал в Пловдив, министърът заяви, че такъв е необходим, тъй като градът се утвърди като един от световни центрове за провеждане на състезания от най-висок ранг.

"Един гребен канал е недостатъчен, но проектът за втория беше обжалван в съда от еко-организации. Имаше подсигурени средства по програма "Джесика", които за съжаление се загубиха заради това обжалване. Необходимите средства са около 7 млн. лв. и когато приключат делата, тогава можем да коментираме от къде може да бъдат осигурени тези пари", заяви Кралев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт