Над 500 участници в 7-мото издание на "Байк и рън за Чепън 2018"

890
Над 500 участници в 7-мото издание на "Байк и рън за Чепън 2018"
Снимка: Байк и рън за Чепън

Рекорден брой деца станаха част от надпреварата на 28 април в Драгоман "Байк и рън за Чепън’2018". Това беше седмото издание на инициативата.

С отлични атмосферни условия, безупречна организация и атрактивна културна и туристическа програма ще бъде запомнено 7-мото поредно издание на „Байк и рън за Чепън“. Слънчевото време в априлската събота, свободният спортсменски дух на състезателите и величието на Чепън планина за пореден път сътвориха един истински спортен празник.

Седмият Байк и рън за Чепън на 28 април става част от Българските колоездачни серии

В седмото си поредно издание на 28 април в Драгоман едно от най-големите състезания за планинско бягане и колоездене „Байк и рън...

Над 500 участници премериха сили в няколко категории, разпределени по дистанции (42 км и 21 км), професионална амбиция (Хоби и XCM), възраст и пол (мъже, жени, младежи, девойки, старша възраст и деца (3-5 г, 6-8 г., 12 -19 г.). Благодарение на отлично организираното времеизмерване, участниците в XCM крос-кънтри категорията вече трупаха точки и за годишното класиране на Българските колоездачни серии.

Клуб Велораптор - с цели 6 участника, доминираше при състезателите и излъчи победители в 3 категории. Детайлното класиране е достъпно он-лайн на chepan.stenata.com/results.

През 2018 г. бе отчетен любопитен ръст на състезаващите се на дългата дистанция 42 км спрямо миналата година, което е доказателство за все по-добрата подготовка и хъс, с които бегачите и колоездачите застават на старт. За радост на организаторите от Община Драгоман и магазини „Стената“. родителите и усмихнатите аниматори от Детска занималня Active Kids и броят на децата също бе рекорден спрямо всички досегашни издания – близо 80 малчугани доказаха на какво са способни в две дистанции – на и около площада в Община Драгоман, преди да опитат и импровизираната въжена градина.

Всички участници трябваше да превземат, независимо от категорията, високия 1208 м първенец на Чепън планина, Петров кръст . Някои се поспряха на върха, за снимка или за да се насладят на изключителната панорамна гледка, други преминаха покрай оброчния кръст на педали. Тук беше и първата цедка, като двама от победителите – Лъчезар Ангелов (мъже, Елит+, дистанция 42 км XCM) и Алекс Иванов (младежи, 21 км XCM) се движеха плътно в пакет, а секунди след тях върха достигна и Теодор Петров (победител в категорията 21 км Хоби).

Боян Петров е специален гост на състезанието „Байк и рън за Чепън“ за Деня на Земята

Големият български алпинист Боян Петров ще бъде почетен гост за шестото издание на придобилото международна популярност състезание за п...

За гостите на града, дошли да се насладят на хубавата природа и да наблюдават благородната надпревара, организаторите от общината приготвиха специална програма и различни изненади, с които да поддържат настроението – голяма музикална сцена с фолклорни изпълнения, рок група, документални филми за град Драгоман в Туристически информационен център и изненадата на кмета Андрей Иванов – тур до реставрирания Неделнишки манастир.

„Доволни сме, че за поредна година посрещаме толкова много участници. За нас е от първостепенно значение във всяко следващо издание да нанасяме съществени подобрения в организацията и програмата на събитието. Радваме се, че състезателите го отчитат и споделят с нас хубавите емоции. През 2019 г. ни очакват и някои по-значителни промени в трасето, които ще направят предизвикателството още по-голямо и ще дадат възможност на вече преминалите досегашния маршрут да се насладят на нови гледки и технически изпитания, като заедно с това намалим значително и екологичния отпечатък“, сподели г-н Любомир Попйорданов, идеен инициатор и организатор от магазини „Стената“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Силен старт за българските гимнастички на Световната купа в Баку

99 дни до Париж 2024: Златното обещание на един любящ съпруг

Асен Василев: Шахматът за деца може да бъде подпомогнат по успешната ни програма за спорт и изкуства в училищата

Ивет Горанова се включва в Купата на Президента по карате, участниците са над 1500

Епично: Над 2000 бегачи и колоездачи застанаха на старт на "Търново Ултра" (ВИДЕО)

Медал и четвърто място за България от Балканиадата по полумаратон

Най-сложното съчетание, получило най-висока оценка е на българка. Вижте го! (ВИДЕО)

Калоян Братанов счупи национален рекорд и се доближи на 8 стотни от Париж 2024

Падна най-брадатият световен рекорд в леката атлетика (ВИДЕО)

Нургюл Салимова отново не се даде на световната вицешампионка в шахмата

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com