OББ Vertical Run превърна най-високата сграда в центъра на София в спортна арена за 300 атлети

5183
OББ Vertical Run превърна най-високата сграда в центъра на София в спортна арена за 300 атлети
Снимка: ОББ

ОББ Милениум център, дом на компаниите от КВС Груп в България, се превърна в спортна арена. Една от най-високите сгради в столицата бе домакин на екстремно вертикално бягане. 300предварително записани участници преодоляха трасе от 24 етажа нагоре, 24 етажа надолу, 1012 стъпала и 190 м денивелация.

Само седмица след обявяване на началото на записването всички места бяха запълнени. По стълбите на емблематичната сграда сили премериха професионални и непрофесионални състезатели. При професионалните състезатели с най-добро време се отличи роденият в Дряново национал по лека атлетика – Стоян Владков. Преди дни той допринесе за историческо първо място нанационалния отбор на България по време на Балканското първенство по Крос-кънтри в Черна Гора. С резултат от 4:00.1 той подобри досегашния рекорд, поставен през 2018 г. Така атлетите през 2020 г. ще трябва да преодолеят психологическата граница от 4 минути.

Двама водещи – Део и Кирил Николов-Дизела, даваха напътствия и помагаха на бегачите по трасето. Те също се включиха в надпреварата, като Дизела зае 2 място сред професионалистите с време 4:05.9. В категория TEAM BLUE, запазена за служители на KBC Груп в България (ОББ, ДЗИ, ОББ Интерлийз и дъщерните дружества на ОББ) също бяха подобрени миналогодишните постижения. 57 служители на банково-застрахователната група се включиха в екстремното бягане. Мъжете и дамите от KBC демонстрираха изключителна подготовка и добра спортна форма.

В OББ Vertical Run се включиха и нетрадиционни бегачи. Най-възрастния участник беБойка Арсова на 69г., а най-младият – Симона Маринова 7г. Сред отличените бяха и най-бавните участници, защото е важно желанието и участието, а не рекордното време.

OББ Vertical Run е част от дългосрочната политика на KBC Груп за опазване на околната среда, намаляване на негативните въздействия върху климата и насърчаване на здравословен начин на живот. Надпреварата се организира с цел да бъдат мотивирани повече хора да използват алтернативни начини на придвижване.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com