Отборът по художествена гимнастика е искал да не участва на Европейското, Илиана Раева ги е разубедила

9429
Отборът по художествена гимнастика е искал да не участва на Европейското, Илиана Раева ги е разубедила

Отборът ни по художествена гимнастика е искал да не участва на Европейското първенство. Искаха да си тръгнат, но не се прави така – за мен беше на живот и смърт да ги убедя да останат. Беше много важно да преодолеят този ужас, да го направят за Цвети, подчерта председателката на Федерацията по художествена гимнастика Илиана Раева. Тя е сигурна, че момичетата няма да бъдат психологически обременени от участието на Европейското.

В сряда (8 юни), тя дойде при мен, в кабинета ми в министерството. Опитах да я убедя да дойде с отбора, поканих я да дойде вкъщи и остана там. Галих я по главичката, защото трудно заспива – заради болки в корема. Направиха се всички изследвания, но не откриха нищо. Така Раева разказа какво е било според нея състоянието на тежко пострадалата ни националка по художествена гимнастика Цветелина Стоянова.

Илиана Раева: Говорихме с Цвети да се върне, не сме ѝ оказвали натиск

Не ми е тежко да отговарям на въпроси какво се е случвало с Цветелина, как е работила, тренирала. През годините направихме много интерв...

На сутринта Цвети ми каза, че тренира, но на обяд Ина (бел. ред. – треньорката на отбора Ина Ананиева) ми се обади и каза, че плаче и не иска да тренира, каза още Раева. Тя добави пред Нова телевизия, че са се опитали всички да задържат Цвети, защото е минала през най-трудното и до Олимпиадата остават три месеца. Самата Стоянова е повтаряла: „Не ме разбирате”, като Раева предполага, че е ставало въпрос за тренировките.

Сигурно някъде има грешка, но не мога да разбера къде. Психоложката каза, че няма депресия. Как да разбера, че има психологически проблем от това, че я боли корем, попита Илиана Раева.

Същевременно Ина Ананиева посочи, че Цвети Стоянова буквално седмица преди Европейското категорично е поискала да не тренира и да спре с художествената гимнастика. Тя играеше без грешка, може ли да си помисля, че е имала психологически проблеми, попита риторично и треньорката Ина Ананиева. Тя казваше, че ще ни провали и няма да издържи, но не ни казваше защо смята така. Цвети е писала и по Skype на момичетата, че се отказва, имало е и дълга емоционална среща с отбора. Стоянова е поискала прошка на всеки в отбора, на Илияна Раева, на Ина Ананиева.

Днес, 17 юни, започва участието на отбора ни по художествена гимнастика на Европейското първенство.

СЕМ за отразяването на трагедията с Цвети Стоянова: Медиите преминаха границата

Информацията за здравословното състояние, на когото и да е, е лична и не трябва да оповестява и обсъжда публично в ефир. Медиите пр...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт