Шефът на БФБокс пред Actualno: Очаквам в Париж боксьорите ни да защитят флага на България (ВИДЕО)

6172

Председателят на Българската федерация по бокс Красимир Инински се съгласи да застане пред камерата на Actualno.com по време на юбилейното 75-то издание на най-стария и силен турнир в Европа и света - „Купа Странджа“.

Той говори за важността на надпреварата за развитието на спорта у нас, свършеното от централата в последните 13 години, в които той е начело, както и очакванията му за представянето на българските боксьори на предстоящите Олимпийски игри в Париж.

Важността на „Купа Странджа“ за българския бокс

Йордан Морехон Петър Белберов Купа Странджа

„Аз съм свързан не само с турнира, но и с бокса като цяло. Мога да кажа, че това е делото на живота ми. Този юбилеен турнир е повод за гордост, тъй като е най-старият в Европа. В тази олимпийска година този турнир е много важен. Той е една проверка и подготовка за влизане в бойна форма в годината, в която предстоят Европейско първенство и Олимпийски игри“.

„Горд съм, че си вършим добре работата и даваме поле за изява не само на нашите състезатели, а и на целия боксов елит. Емоцията да се спечели този турнир е незабравима. Огромно удоволствие е да станеш първи, да спечелиш златен медал и да чуеш химна“.

ОЩЕ: Сериозен интерес: "Купа Странджа" събра 300 боксьори от 30 държави 

Работата му начело на БФБокс

Красимир Инински

„Винаги гоня максимума и винаги съм оптимист. Гордея се с това, което правят боксьорите за България и за българския спорт. Интересът към нашия спорт е огромен, а това само по себе си говори, че си вършим добре работата. Когато отделиш малко дете от средата на компютъра и телефона и го вкараш в залата, това е един неминуем успех, както за мен, така и за обществото“.

„Парите никога не стигат. Съумяваме да ги разпределим така, че да обгърнем абсолютно всичко. Но винаги е добре да има още по-голямо финансиране, за да може да се налеят повече пари в детско-юношеския бокс. Най-важният компонент в това нещо е държавата. Застане ли тя зад спорта ще има и фирми и спонсори, които искат да дават пари“.

Българският бокс на Игрите в Париж

Станимира Петрова Купа Странджа

„Винаги съм оптимист. Очаквам нашите боксьори да оставят сърцата си на ринга в Париж и да защитят флага на България. Искрено се надявам скоро да имаме златен медал от Олимпийски игри и при мъжете. Конкуренцията е огромна. Финансовите ресурси на другите държави са много по-големи от нашите, но се надявам малка България да покаже на какво е способна“.

„Не деля боксьорите. Всички са мои деца. Всеки има своя шанс и своята звезда. Всеки се труди по различен начин. Който има повече воля и късмет, той ще успее“.

ОЩЕ: 225 дни до Париж 2024: Среброто на Серафим, което България не оцени 

Професионалният бокс в България

Красимир Инински Ясен Радев Купа Странджа

„Цял живот се занимавам с бокс. В спорта няма тайни за мен. Ясно ми е всичко за състезателите – генезисът, развитието им и знам кой колко може, кой какъв боксьор е. Това, което съм си мечтал преди години, вече е реалност и дава своите резултати. Както в професионалния бокс, така и в аматьорския“.

„Има застъпване, взаимопомощ. Боксът като спорт е еднакъв. Това, което съм си мечтал, вече съм го реализирал. Разбира се, че е възможно други наши боксьори да постигнат успехите на Кубрат и Тервел Пулеви на професионалния ринг. Все пак и те са тръгнали оттук. Това е техният дом“.

„Пожелавам си през тази година да спечелим медали от Олимпийските игри в Париж и в края на годината пак да се видим и да направим още едно интервю за успехите на българския бокс“.

Автор: Бойко Димитров

Оператор: Константин Ангелов

ОЩЕ: Тервел Пулев пред Actualno: Ние сме временни, но България е вечна (ВИДЕО)

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Прекрасно! България има европейски шампион по бокс (ВИДЕО)

Страхотен Кристиян Василев взе квота за Олимпийските игри в Париж

Злато! Светлана Каменова завоюва европейска титла в бокса

Велик! Карлос Насар пак помете световен рекорд, но няма да му го признаят

Спорт по телевизията днес - 26 април 2024 г.

92 дни до Париж 2024: Конният спорт носи олимпийско сребро на България

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт