Ще получат ли българските фенове шоуто, което заслужават?

1810
Ще получат ли българските фенове шоуто, което заслужават?
Снимка: БГНЕС

Тази вечер ще се проведе първият мач на Кубрат Пулев за 2017 година, като най-добрият ни професионален боксьор се изправя срещу някогашния претендент за световната титла Кевин Джонсън. Интересът към двубоя извън границите на България отново е далеч от очакваното, а всички фенове на Кобрата се питат едно и също - ще има ли повторение на разочарованието през декември, когато родният боксьор ступа набързо Самюъл Питър в много слаб мач (основно заради ужасното физическо състояние на нигериеца), очакван от милиони?

След огромния успех, който постигна първата професионална боксова гала у нас, от "Зауерланд" усетиха потенциал за нова бърза печалба и организираха втора вечер на бокса у нас, разчитайки че Кубрат Пулев отново ще напълни зала "Арена Армеец" и интересът ще е още по-висок, макар и само 5 месеца по-късно. Тези очаквания обаче до момента не се оправдават, а причината е, че много от феновете се почувстваха до някаква степен излъгани след "Нощта на шампионите" през декември. Питър откровено дойде единствено за да прибере хонорара си и след третия рунд реши, че няма смисъл повече да стои на ринга. Кобрата дори не беше тестван в тази среща и реално никой не видя нивото, до което неминуемо е стигнал Пулев след близо две години подготовка под ръководството на Ули Вагнер.

Пулев срещу Джонсън - последният тест преди атака на мечтания пояс

Кубрат Пулев се изправя срещу Кевин Джонсън в последния си двубой преди да получи така чакания шанс да се бори отново за световната тит...

Този път обаче очакванията на феновете са далеч по-ниски, но към момента шоуто обещава да е паметно. Кевин Джонсън никога не е бил от топ световна класа, но в най-силните си години остана 12 рунда на ринга срещу Виталий Кличко. Последва двугодишна пауза за Джонсън след категоричен нокаут от Антъни Джошуа и сега... завръщане. Мачът с Кобрата ще е вторият му в рамките на тази година и победа може да го върне на картата на боксовия свят. Разбира се, тя е малко вероятна, но аурата му подсказва, че на ринга ще е интересно, поне колкото преди срещата.

Втората част от анализа четете в Sportlive.bg!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт