След допинга Тайсън Гей стартира в Лозана

7323
След допинга Тайсън Гей стартира в Лозана

Слез едногодишна санкция за допинг Тайсън Гей се завръща на пистата. Американецът ще стартира на турнира от Диамантената лига в Лозана, съобщи allsports.

Поведението и действията на американският лекоатлет разбуниха духовете. За да отърве кожата той сътрудничи на разследващите допинг-скандала и получи нещо като помилване. Наказанието му бе намалено на 1 година. Първоначално Гей получи 2 години за употребата на анаболен стероид, но обжалва в арбитража в Лозана и то бе намалено. От Международната асоциация на атлетическите федерации (ИААФ) обявиха, че няма да обжалват случая Гей.

Европейски шампион в атлетиката прибра шпайковете, ще става треньор (ВИДЕО)

Двукратният европейски шампион в бягането на 400 м в зала Дейвид Гилик прекратява състезателната си кариера, съобщава independent.ie. Т...

"Чувствам се добре. Ще се насладите на бягането ми на 200 метра", заяви при пристигането си в Швейцария Блейк. Наказанието му изтече преди седмица - на 23 юни.

"Лозана винаги е било едно от любимите ми състезания. Бягал съм бързо там няколко пъти. Тренирам от няколко месеца и ще бъда готов на 3 юли", сподели Гей. В Лозана конкуренция ще са сънародниците му Джъстин Гатлин и Майк Роджърс, които също са изтърпявали наказания за допинг.

"В Лозана винаги бягам бързо. Тренирах няколко месеца, за да бъда готов за старта на  3 юли", каза Гей. Той спечели спринта на 100 м в Лозана през 2013 г., с 9,79 сек. преди да бъде наказан за допинг.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт