Софтуерен проблем възпрепятства участие на наша щангистка в Европейско първенство

2633
Софтуерен проблем възпрепятства участие на наша щангистка в Европейско първенство
Снимка: Actualno.com

Софтеурен проблем възпрепятства участието на нашата щангистка Мая Иванова на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени в Грузия. Още 40 състезатели от 18 други държави са със същия проблем. Мая трябва да излезе на подиума днес в категория 55 килограма, но по всяка вероятност това няма да се случи, тъй като заедно с още 40 щангисти е попаднала в заплетен случай по отношение „известяването на ВАДА“ за нейното местонахождение при внезапен допинг контрол.

Според старши треньора Иван Иванов от наша страна всичко е извършено по разпоредбите и заявка №401 е пусната навреме. Но софтуерен проблем е попречил тя да бъде логната и да бъде получена своевременно. Същият е случаят със заявките на още 40 състезатели от 18 нации. Според специализираният сайт "Inside the Games“ те са станали жертва на технологичен проблем в системата на Световната антидопингова агенция ВАДА. Същата съдба е сполетяла други 70 щангисти за Световното първенство миналата есен в Ашхабад.

Варненец спечели златен медал от световното по щанги

На Световното първенство по вдигане на тежести за 17-годишни щангисти, което се проведе в Лас Вегас, в категория до 102 кг ва...

Международната федерация обаче не приема този факт за достатъчно основание за участието им, тъй като се позовава на своите разпоредби, в които няма описан подобен прецедент със системата на ВАДА. Същият проблем сполетя наскоро колоездачи от Дания, Белгия и Германия, както и лекоатлети от Великобритания. „Правим всичко възможно да решим проблема и Мая да участва. Говорихме с вицепрезидента на Международната федерация Нику Влад, с президента на Европейската централа Антонио Урсо, които обещаха да направят всичко възможно по случая, но засега нямаме положителен отговор,“ заяви от Батуми Неделчо Колев - председател на Българска федерация по вдигане на тежести.

Мая трябваше да излезе на подиума днес в 17:00 ч. българско време. Според нашия щаб, дори и това да не стане, това няма да попречи на участието й в следващите състезания. Вчера българските представители спечелиха два сребърни медала, след като 17-годишните Ивана Петрова и Ангел Христов станаха вицешампиони съответно в категориите за 45 килограма при жените и 55 килограма при мъжете. Даниела Пандова пък завърши седма в категорията до 49 килограма. По-късно днес Стоян Енев ще участва в категория - 61 килограма.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОЩЕ СПОРТ:

Милица Мирчева атакува олимпийския норматив на маратона в Прага

Почина легендарен български треньор по борба

Спорт по телевизията днес - 25 април 2024 г.

Ивет Лалова се похвали: Роди ѝ се син

Страхотна! Белослава Кръстева се доближи на половин точка от европейския връх

Достойно! Равносметката за Нургюл Салимова след Турнира на претендентките

Четири медала спечелиха българските гимнастички от Световната купа в Баку (ВИДЕА)

Иво Балабанов изпревари кениец и спечели "5K BEROE" в Стара Загора

Мартин Проданов доближи националния си рекорд на 1500 метра

Страхотна Елвира Краснобаева взе сребро в многобоя на Световната купа в Баку

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт