X
 
 

Спортът в София - с дългосрочна визия, по която се работи

1152 1
photo of Спортът в София - с дългосрочна визия, по която се работи
Снимка: Тодор Шабански
„София – европейска столица на спорта“ разширява и разнообразява своята дейност. Това стана ясно от обявената днес Програма 2020, която обединява всички активности и събития по инициативата следващата година.

Същевременно Фондацията регистрира още по-многообразен спектър дейности, в синхрон с политиката на Столичния общински съвет и градската управа.

„Приоритет са осигуряване на повече условия и възможности за активен и здравословен начин на живот на софиянци и гостите на града, както и изграждане на спортна инфраструктура,“ заяви на специална

Обновените спортни площадки в Бургас вече са отворени за жителите и гостите на града

Още една крачка за развитие на масовия спорт беше направена в Бургас. Общината отваря училищните дворове за всички, които искат на спор...

пресконференция днес кметът Йорданка Фандъкова. „За 4-те години от старта на инициативата се организираха близо 600 събития. Особено внимание отделяме на децата и младежите. Програма „Ваканция“ това лято включи над

1400 деца. Това е много важно, защото спортът е забавление, но е и здраве, той възпитава в екипност и спортен дух,“ каза още Фандъкова.

Стана ясно, че в детските градини на София вече са изградени 78 спортни салона и 15 плувни басейна. Построените стрийтфитнеси са повече от 60, а игрищата на открито 30. Фандъкова благодари на водещите български спортисти за съпричастността към инициативата „Европейска столица на спорта“ през годините, както и на общинските съветници за подкрепата им по този проект.

Стана ясно, че предстои и изграждането на шест многофункционални спортни зали по училищата. „София – европейска столица на спорта“ участва активно в изготвянето на новия план за управление на Витоша, чрез проекта за зоните за спорт в планината. От общо 23 обособени зони, 10 вече са изградени, а повечето са колоездачни трасета.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • Георги Илиев Митев 1 Георги Илиев Митев преди 3 седмици Профил на трол?
    ПЕСЕНТА НА ВИТОШАРА САМО ОТ СПОРТИСТ В ПЛАНИНАТА ТИ ЩЕ СЕ СПАСИШ, ЗАЩОТО ДОЛУ Е ПОЛИЦИЯ ГОРЕ Е МИЛИЦИЯ И НАВСЯКЪДЕ Е АВИАЦИЯ БЕЗ КОМУНИКАЦИЯ. Автор: Георги Илиев Митев Град София (2014).ПОТЪРПЕВШ И ПРЕСЛЕДВАН ОТ ПОЛИЦИЯТА.