Втори ден борците ни не могат да вземат медал в Баку

10712
Втори ден борците ни не могат да вземат медал в Баку
Снимка: БГНЕС

Борците ни останаха без медал във втория ден на европейските игри в Баку, предаде БГНЕС. А именно борбата на игрите е сред включените дисциплини, от които може да се спечели квота за Олимпийските игри в Рио догодина.

Най-близо до отличията бе Константин Стас, който стигна репешажите в кат. до 66 кг на класическия стил, но там загуби от испанеца Санчес Наваро със 7:12. Преди това той стартира с технически туш срещу молдовеца Дониор Исламов, а на осминафиналите бе спрян от бъдещия финалист - арменеца Мигран Арутунян , който му даде втори шанс.

При 75-килограмовите бронзовият олимпийски медалист от Пекин 2008 Явор Янакиев достигна до четвъртфиналите където загуби от грузинеца Зураби Датуранашвили с 1:2. Съперникът му падна в следващия кръг и българското участие приключи. По-рано Янакиев записа две победи - срещу Хенри Валимаки (Финландия) с 8:0 и молдовеца Петру Савчиуч - 10:0.

Баку влиза в битка със 17 града за домакин на Олимпиадата през 2024

Министърът на младежта и спорта на Азербайджан Азад Рагимов обяви, че столицата Баку ще е един от претендентите за домакинство на Летни...

Другите двама наши представители днес загубиха в първите си срещи и приключиха участието си. При тежките до 130 кг Милослав Методиев бе спрян от руснака Сергей Семьонов с 0:6. Съперникът му, който е еврошампион за младежи до 23 г. и двукратен № 1 в света при юношите, загуби в следващия кръг и така Методиев не успя да продължи в репешажите. Същата участ имаше и Николай Байряков, който в кат. до 85 кг падна от Расмус Тиоерстад (Норвегия) с 1:4.

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Още спорт