„AC/DC” остана и без басист

6056
„AC/DC” остана и без басист

Басистът на „AC/DC” Клиф Уилямс ще прекрати музикалната си кариера след настоящото турне на групата и се превръща в поредния от класическите й членове, който я напуска.

„Това е всичко, което правя през последните 40 години, но след това турне ще спра да пътувам и записвам”, заяви Уилямс в интервю за американско списание.

AC/DC отложиха концертите си в САЩ, вокалистът им можел да оглушее

Австралийските рок легенди AC/DC обявиха, че отлагат датите на останалите концерти от американското им турне, след като лекарите предуп...

Той е роден във Великобритания и се присъединява към австралийската банда през 1977, след като основателя Ангънс Йънг уволнява оригиналния басист Марк Евънс.

Уилямс свири в „Back in Black” от 1981г. – може би най-популярният албум на „AC/DC” и един от най-продаваните в историята на музиката.

Басистът обаче е четвъртият от пет-членния състав, записал „Back in Black”, който се оттегля поради една или друга причина.

По-рано тази година вокалистът Брайън Джонсън напусна заради сериозни проблеми със слуха. През 2014г. Малкълм Йънг, по-малкият брат на Ангъс, също трябваше да престане да свири поради здравословни причини. Йънг страда от деменция. Барабанистът Фил Руд пък беше изгонен от състава след като в Нова Зеландия му бяха повдигнати обвинения в поръчване на убийство.

AC/DC пуска собствена марка бира

Рок бандата AC/DC пуска собствена бира, която ще се предлага в кенове и петлитрови бъчви, съобщи БГНЕС. Поводът е началото на световн...

„Да изгубим Малкълм, това нещо с Фил, а сега и Брайън… Животното се промени. Чувствам, че правя правилното нещо”, заяви Уилямс относно решението си.

Оригиналният вокалист на групата Бон Скот умира през 1980г. от алкохолно натравяне.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com