X
 
 

Куп знаменитости и над 500 000 подписа в подкрепа на ASAP Rocky

4059 0
photo of Куп знаменитости и над 500 000 подписа в подкрепа на ASAP Rocky
Снимка: Getty Images/Guliver
Все по-голяма става подкрепата към американския рапър ASAP Rocky, който бе задържан в Стокхолм на 30 юни. Причината за ареста на изпълнителя е участието му в сбиване, кадри от което могат да бъдат намерени на много места в интернет, като автор на две от видеата е самият Rocky.

От тях става ясно, че двама души, които не са англоговорящи, следват рапъра и неговия екип и очевидно им досаждат. Rocky и един от бодигардовете му се опитват да решат проблема по мирен начин, но безуспешно.

"Удари охраната по лицето със слушалките си и след това тръгна към нас" - твърди Роки във видео, публикувано на официалния му профил в Инстаграм.

Джъстин Бийбър, Шон Мендез, Пи Диди и Ники Минаж са част от звездите, които призоваха за незабавното освобождаване на рапъра, като Минаж даже отмени един от предстоящите си концерти в знак на съпричастност. Паралелно с подкрепата от страна на своите колеги Роки може да се похвали и със събрани към момента над 500 000 подписа в петиция, която настоява за справедливост и съответно за сваляне на обвинението към него. А то е за нападение с утежняващи вината обстоятелства.

Адвокатът на тридесетгодишния изпълнител, продуцент и модел смята от своя страна, че действията на Роки са били с цел самоотбрана и се оплака от условията в ареста, в който се намира клиентът му.

"Не смятам, че помещението, в което се намира Роки и забраните за срещи с него отговарят на човешките права, които има всеки, независимо, че е задържан. Надяваме се да получим нужната дипломатическа помощ, с която да приберем Роки у дома", посочва Хенрик Лиля.

Делото срещу изпълнителя ще се води при закрити врата, като най-вероятно то ще се гледа най-рано след две седмици, което означава, че Роки ще трябва да отмени доста от предстоящите си концерти.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители