Лиса Джерард: Ако искате да научите на нещо едно дете - изпейте му го!

10724
Лиса Джерард: Ако искате да научите на нещо едно дете - изпейте му го!
Снимка: Vaughn Stedman

"Ако искате да научите на нещо едно дете - изпейте му го! Музиката е много важна за формирането на децата. Тя създава повече спомени, отколкото четенето."

Това каза в отговор на въпрос на Actualno.com световноизвестната Лиза Джерард, която съвместно с ще представят на българската аудитория „Симфония на скръбните песни“ по Хенрик М. Гурецки. Концертът ще се състои на 14 март 2018 г. в Зала 1 на Национален дворец на културата в столицата.

Визионерът Камджалов и Лиза Джерард с грандиозен проект и премиера в България

Следващият грандиозен проект на Йордан Камджалов вече е ясен: концерт по Гурецки с гост-изпълнител от световна величина – магнети...

Джерард призна, че българската музика до голяма степен променя нейния живот и виждане за нещата. „За първи път чух „Мистерията на българските гласове“, когато бях около 20-годишна. Получих безплатни билети да посетя техен концерт в Лондон. Тогава имаше бунтове в Лондон, времената бяха много тежки. Когато отидох на концерта той ми подейства много емоционално, защото това беше магия, радост, красота и позитивност. Тези жени, които стояха на сцената, като червени триъгълници, усмихнати, техните гласове наистина променяха света“, посочи Джерард.

Тя определи това преживяване като обновление и освобождаване.

"Опитах се да ги копирам, да пея като тях и осъзнах, че този начин на пеене е наистина въздействащ и води до сълзи сред аудиторията. Много години по-късно се върнах към тази българска музика и тя ми даде усещане за пътуване, усещане, че лодката ми се намира в правилната река. Този вид музика наистина вдъхва живот на всеки в залата, дава му светлина и надежда", сподели още изпълнителката.

Джерард коментира, че, когато изгражда взаимоотношението си с песните усеща, че те са нещо като молитви. „Части от музиката вдъхват нов живот, смелост, кураж и помагат за преодоляване на скръбта. Скръбта е много важна от живота. Всички емоции са важни за развитието на човека. Тази музика е много характерна и помага за възстановяването на емоциите", подчерта Лиза Джерард.

Музикалният пърформанс "Еволюция" – единствен по рода си музикален проект от световна величина

На 17 март 2018 г. от 19 ч. в Софийска филхармония ще бъде представен музикалният пърформанс „Еволюция“ – единствен п...

От своя страна маестро Йордан Камджалов заяви, че за него Лиса е абсолютен феномен. Започнах да я слушам преди 23 години и тя повлия на живота ми може би както никой досега. Очаквам абсолютна магия и надминаване на всичко, което досега съм правил, добави маестрото.

Лиза Джерард е изтъкната австралийска певица и композитор на филмова музика, известна с дълбокия си контраалт. През дългогодишната си музикална кариера, която започва през далечната 1981 г., Лиза Джерард е участвала в редица съвместни проекти, сред които е и работата ѝ с Брандан Пери в австралийското даркуейв дуо Dead Can Dance, което ѝ носи световна слава. През 2000 г. тя печели Златен глобус за музиката, която създава заедно с Ханс Цимер за филма „Гладиатор“ на Ридли Скот. Освен че пее в някои от песните, Лиза също така свири на специфични инструменти като например янгкин (китайски ударен дулцимер).

Международният български Genesis Orchestra е център на Концептуална Културна Платформа на диригента Йордан Камджалов. Той обединява доказани български изпълнители от различни краища на света, водени от своя професионализъм, опит и талант, за да дадат нови измерения и да подпомогнат развитието на културния ландшафт у нас. Genesis Orchestra е нов български културен бранд от световна величина, обогатяващ трайно културната среда във и извън България. Йордан Камджалов e артистичен директор и главен диригент на Genеsis Orchestra.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от МУЗИКА:

Открива се Сесия 2024 на Културния фонд на МУЗИКАУТОР

Васко Василев с концерт на Айфеловата кула по случай 24 май

ARTBAT с хедлайн шоу на открито в София през месец юли

Jaya The Cat и Q-Check подгряват Dubioza Kolektiv в Созопол

Джон Бон Джоуви отбелязва 40 години на сцената с филм и нов албум

Нети Добрева и Асен Блатечки с премиера на SoFest Spring

SEVI се присъединяват към афиша на Planet Rockstock, Англия

Иван Димитров, МУЗИКАУТОР: Европейският комитет на CISAC в Атина обсъди ефектите на изкуствения интелект върху авторското право

Почина един от най-известните британски диригенти

Ето ги финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок музика (ПЪЛЕН СПИСЪК)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com