Майсторски клас на Веско Пантелеев - Ешкенази в „Европейски музикален фестивал“ 2017

1201
Майсторски клас на Веско Пантелеев - Ешкенази в  „Европейски музикален фестивал“ 2017

Майсторски клас на изявения български цигулар Веско Пантелеев – Ешкенази ще бъде част от програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2017. От 8 до 10 март в уютната атмосфера на Къща музей „Панчо Владигеров“ на ул. "Якубица" №10 в София, Веско ще работи с млади цигулари, които той лично ще подбере сред кандидатите. Желаещите трябва да изпратят заявка за участие, автобиография и свои записи с дължина до 3 минути най-късно до 25 февруари на email vladigerov_muzei_sofia@mail.bg Кандидатите трябва да са на възраст между 12 и 25 години, като препоръчително за репертоара е включването на творба от Панчо Владигеров. Най-изявените участниците ще получат възможност да се представят пред публика на заключителния концерт, който ще се състои на 10 март от 19:00 ч. в залата на Полския институт в София (ул. Веслец № 12). Корепетитор на майсторския клас и на заключителния концерт ще бъде пианистката Ивелина Казанджиева. Събитието се организира от „Кантус Фирмус“, съвместно с екипа на Къщата музей „Панчо Владигеров“ и със съдействието на Полския институт в София.

Веско Пантелеев – Ешкенази е един от най-успешните български цигулари. Неговата блестяща кариера на солист, камерен музикант и концертмайстор се развива вече над 30 години. Той е изнасял концерти под диригентството на Юри Башмет, Колин Дейвис, Карло Мария Джулини, Курт Мазур, Сейджи Озава, Мстислав Ростропович и др. През декември 1997 г. Веско Пантелеев - Ешкенази прави дебюта си като солист на елитния Концергебау оркестър Амстердам, а от сезон 1999/2000 става негов концертмайстор. Изявен камерен музикант Веско концертира активно с различни състави, а като дуо с големия пианист Людмил Ангелов свири от 20 години. Двамата представиха концертната програма „Танго“ в предишното издание на „Европейски музикален фестивал“ с изключителен успех.

Великият цигулар Гил Шахам идва за първи път в България през януари 2017-та година

Великият американски цигулар и носител на награда „Грами“ Гил Шахам ще гостува за първи път на българска сцена през януари ...

Поради активната си кариера на сцената, Веско Пантелеев – Ешкенази рядко успява да отдели време за преподавателска работа. Организирането на майсторския клас в тазгодишното издание на фестивала е ценна възможност за младите музиканти да почерпят знания от един действащ цигулар с огромен талант и опит.

„Европейски музикален фестивал“ 2017 ще продължи до 6 юни, а пълната му програма ще бъде представена в края на този месец. Официалното откриване на фестивала ще се състои на 29 март с концерта „Моцарт х 3“ с участието на Оркестъра на Класик ФМ радио и пианистите Георги Черкин, Виктория Василенко и Григор Паликаров.

„Европейски музикален фестивал“ е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор на събитието е Министерството на културата на Р. България.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com