Pink Floyd показаха обложката на новия си албум

51649
Pink Floyd показаха обложката на новия си албум
Снимка: Gettyimages

Pink Floyd разкри подробности за новия си албум"The Endless River". Успоредно с обявяването на съдържанието му, обложката на тавата ще се появи в десетина здания по целия свят, включително на 8-метрова инсталация в Лондон, предаде Лента.

Албумът, сред продуцентите на който е Дейвид Гилмор, ще излезе на пазара на 10 ноември, съобщиха от компанията Warner Music Russia.

След 20 години Pink Floyd издават нов албум

Pink Floyd ще се събере отново и ще представи нова продукция още тази година, съобщи в. "Сън". Дейвид Гилмор и Ник Мейсън прекарали п...

"The Endless River" започва с музика, записана по време на работата над албума от 1993 г. "Division Bell".

"Ние прослушахме около 20 часа от записания материал избрахме това, което искахме да използваме в рамките на новия албум" - разказва Дейвид Гилмор за работата над новата плоча.

През последната година музикантите на състава презаписваха нови части и ги преработваха, като използваха нови технологии, за да се получи албум на Pink Floyd от ХХI век. След смъртта на Ричард Райт неговите колеги пожелаха да доработят старите парчета и да ги пуснат като пълноценен албум, обяснява Гилмор.

На обложката е изобразен мъж, плуващ в лодка по река от облаци. Концепцията е разработена от 18-годишния дигитален художник от Египет Ахмед Емад Елдин. Изображението по-късно е обработено от британската дизайнерска агенция Stylorouge.

"Pink Floyd (елипси)" от Владимир Шумелов

Седмата книга на писателя и критика Владимир Шумелов „Pink Floyd (елипси)“ завладява с постигнатия от него невероятен синте...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com