След 20 години Pink Floyd издават нов албум

27319
След 20 години Pink Floyd издават нов албум

Pink Floyd ще се събере отново и ще представи нова продукция още тази година, съобщи в. "Сън". Дейвид Гилмор и Ник Мейсън прекарали първата половина на 2014 г. в студиото и създали доста нов материал. "Това ще бъдат едни от най-вълнуващите песни от десетилетия насам, защото сме най-близо от когато и да било до пълно завръщане на Pink Floyd", съобщи запознат източник пред британския таблоид "Сън", цитиран от Temadaily.

"Групата никога няма да се събере отново официално. Няма Pink Floyd без Рик Райт, Роджър Уотърс също не участва в този проект, но Ник беше решен да запази групата жива. Това е нов албум с песни, които никога не са били чувани преди, това е нещо, което почитателите никога не са очаквали да се случи след смъртта на Рик", съобщи в Twitter Поли Самсън - партньорката на Дейвид Гилмър, поетеса и автор на песни.

Албумът ще се казва "Безкрайната река" (The Endless River) и е бил вдъхновен от песни, създадени, докато групата работела върху албума The Division Bell от 1994 г и преди смъртта на Рик Райт. "Старият материал залежаваше в звукозаписното студио на Аби Роуд в Лондон и Ник и Дейвид се зарадваха, когато го откриха отново", разкрива Самсън. Новината бе потвърдена във Фейсбук от вокалистката Дърга Макбум-Хъдзън, която е част от групата през 30 години и участва в студийните записи и концертните изяви.

Дърга пусна снимка от студиен запис с Дейвид Гилмър и написа: "Записите започнаха още докато записвахме The Division Bell. Този проект тогава кръстихме 'The Big Spliff' и първоначалната идея бе това да бъде само инструментален албум с изпълнения на мултиинструменталиста Рик Райт. Но след това Дейвид и Ник се заеха със свои проекти, а след смъртта на Рик материалът рискуваше да остане в забрава. През декември миналата година записах няколко вокални партии върху музиката, Дейвид ги чу и се присъедини, след което включи и свой солови изпълнения и така се получи нов албум.

Не става ясно, дали Роджър Уотърс ще бъде включен по някакъв начин в студийните записи, но стана ясно, че той работи върху нов албум - първият, който той ще издаде от 2006 година насам.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com