На първа инстанция - делото за радикален ислям е върнато на прокуратурата

8502
На първа инстанция - делото за радикален ислям е върнато на прокуратурата
Снимка: БГНЕС

Пазарджишкият окръжен съд прекрати делото за пропагандиране на война и разпространение идеите на Ислямска държава и го върна на прокуратурата, предаде БНТ. Решението на магистратите от Пазарджик може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Според съда има допуснати съществени нарушения в обвинението срещу обвиняемите от Пазарджик, Пловдив и Асеновград, както, че са били ограничени правата на обвиняемите.

Отвод на съдия-докладчика по делото за радикален ислям в Пазарджик

Съдия Ивета Парпулова, която беше разпределена за докладчик по новото наказателно дело за радикален ислям в Пазарджик, подаде отвод, ин...

При мащабна акция на ДАНС през ноември миналата година бяха арестувани 14 души, сред които и Ахмед Муса - вече осъждан за разпространение на антидемократична идеология. Муса беше осъден на две години затвор от Пловдивския апелативен съд. Апелативният съд освободи от наказателна отговорност имамите на Сърница – Саид Мутлу и този на Пазарджик – Абдуллах Салих и увеличи наложените им административни глоби на по четири хиляди лева. За всички останали съдът потвърди наложените наказания от Пазарджишкия окръжен съд, като те са длъжни да платят и по 206 лв разходи по делото.

Главният мюфтия Мустафа Хаджи, с придружаващи го в съда районни мюфтии, вече определи делото за дискриминационно спрямо мюсюлманите.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Пазарджик