Прокуратурата: Излизането на Ахмед Муса от ареста е опасно

2530
Прокуратурата: Излизането на Ахмед Муса от ареста е опасно

Прокуратурата е пуснала протест срещу промяната в мярката за неотклонение на Ахмед Муса. Това каза прокурорът по делото Недялка Попова.

Припомняме, че съденият за проповядване на радикален ислям и антидемократична идеология проповедник Ахмед Муса Ахмед беше пуснат от ареста на 17 ноември. Окръжният съдия Кристина Пунтева промени мярката му за неотклонение на парична гаранция от 5000 лева.

Поддръжници на Ахмед Муса: Обвиненията срещу нас са предимно предположения

Без никакви доказателства ги съдиха. Така председателят на джамийското настоятелство в Пазарджик защити обвинения в разпространение на ...

Днес, 1 декември, Окръжният съд в Пазарджик ще гледа делото срещу Муса и 13-те му последователи, обвинени в разпространение на идеите на "Ислямска държава". На днешното заседание се очаква да бъдат разпитани и последните двама тайни свидетели.

"Предполагам, че след днешното заседание ще бъде изпратено, за да може да се върне за 15 декември, когато е следващото заседание", коментира Попова. Тя каза също, че позицията на прокуратурата е, че Ахмед Муса трябва да остане в ареста, тъй като е опасно да бъде навън.

Според нея в свидетелските показания по делото се съдържат достатъчно доказателства за неговата дейност, свързана с разпространение идеите на терористичната организация "Ислямска държава".

Прокурор Попова обясни, че след като се произнесе Апелативният съд в Пловдив, ще стане ясно дали определението на Окръжния съд в Пазарджик, с което мярката на Ахмед бе променена в парична гаранция от 5 000 лева, ще влезе в сила или ще бъде отменено.

Ахмед Муса бе освободен срещу парична гаранция от 5000 лева

Пазарджишкият окръжен съд освободи от ареста Ахмед Муса Ахмед срещу 5 000 лв парична гаранция. Той и още 13 негови сподвижници са обви...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com