X
 
 

Чак през април водният режим в Перник може да бъде намален

736 1
Чак през април водният режим в Перник може да бъде намален
Снимка: БГНЕС
Водата в язовир „Студена“ се е повишила за последните три денонощия с около 100 хиляди кубика“, каза пред БНР кметът на Перник Станислав Владимиров.

Той посочи, че проблемите с ВиК дружеството обаче остават – няма организация по отношение на водоснабдяването на кварталите, които се намират в по-високата част на града и няма организация за отстраняването на многобройните аварии.

Нено Димов призна за неправомерно точене на язовир "Студена"

Има неправомерно отклоняване на вода де факто от язовир "Студена" към Радомир - през помпена станция "Крапец", като вода може да стане ...

„Трябва по-добра организация при спирането и пускането на водата, за да се постигне достатъчно налягане да отиде до високите квартали… Надявам се за по-добра комуникация с новото ръководство на ВиК дружеството и за по-добра организация от тяхна страна“, допълни Владимиров.

Сред другите мерки, които да облекчат ситуацията и да се увеличи притокът на язовир „Студена“, са връзка с Владайския канал и сондажи в горната част на язовира. Кметът изрази надежда, че преди април водният режим може да бъде намален в денонощието.

Днес Станислав Владимиров и министърът на околната среда и водите Нено Димов ще обсъдят кризата с безводието в Перник и проблема с река Струма.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители